⌚ 1 hora ♨ 8 racions.
➟ Ingredients:
✓ Poma (180gr. aprox.)
✓ 3/4 c/s de vi dolç (moscatell)
✓ 1 c/p de canyella amb pols
✓ 3 ous M
✓ 150gr. de sucre
✓ 100gr. d'oli
✓ 50gr. de llet
✓ 215gr. de farina
✓ 1/2 sobre de llevat químic
✓ Raspadura d'una llimona
✓ 5 gotes d'essència de vainilla
c/s cullerada sopera
c/p cullera de postres
➟ Preparació tradicional:
Pre calentar el forn a 180ºC.
Pelar i tallar la poma a daus petits i ficar dins d'un plat. Afegir el vi dolç, la canyella amb pols i mesclar. Deixar reposar mentre fem la massa del cóc.
En un "bowl" ficarem els ous i la sucre. Batre a mà, o amb un robot de cuina, durant 5 minuts, o fins que observeu que és més suau i esponjós.
Afegir l'oli, la llet, la farina, el llevat químic, la raspadura de llimona i la essència de vainilla.
Mesclar a velocitat suau fins que estigui ben integrat.
Mesclar a velocitat suau fins que estigui ben integrat.
Ara només ens queda afegir la poma reservada i mesclar, amb una cullera o llengua de gat, amb la massa fins que veieu que està tot ben integrat.
Ficar dins del motlle desitjat i fornejar durant 50min.-1h./180ºC/calor per dalt i per baix/alçada nº 2.
Per assegurar-vos podeu fer la proba del escuradents, punxant fins que surti net.
➟ Observacions:
✎ Podeu utilitzar el motlle que més us agradi, un rodó de 20/23cm està bé, o de plumcake com ara el meu.
✎ Podeu utilitzar el motlle que més us agradi, un rodó de 20/23cm està bé, o de plumcake com ara el meu.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada
Gràcies per les vostres visites i comentaris!