⌚ 1 hora ♨ 25 unitats (en funció del tamany)
➟ Ingredients:
Massapà:
✓ 250gr. de farina d'ametlla
✓ 125gr. de sucre
✓ 50gr. d'aigua mineral
Massapà:
✓ 250gr. de farina d'ametlla
✓ 125gr. de sucre
✓ 50gr. d'aigua mineral
✓ 6gr. de cafè soluble (en pols)
✓ Sucre llustre (glass o fi) per arrebossar els panellets
Primer de tot farem el massapà, ficant en un cassó l'aigua, la sucre, i ho portarem a ebullició, sense deixar de remenar amb una cullera de fusta.
Una vegada arrenqui el bull, enretirar del foc i afegir tota la farina d'ametlla de cop.
Remenar amb una cullera de fusta fins que veieu que està tot ben integrat i deixar reposar fins que el massapà estigui temprat o fred.
Una vegada fred el massapà, ja el tindreu llest per començar a elaborar els panellets, en aquest cas els farem de cafè.
Pre calentar el forn a 200ºC.
Afegir el cafè soluble al massapà i mesclar una mica, fins que observeu que està completament integrat.
Pre calentar el forn a 200ºC.
Afegir el cafè soluble al massapà i mesclar una mica, fins que observeu que està completament integrat.
Formar boletes del mateix tamany, uns 10/14gr. aproximadament cadascuna. A mi m'agraden petits, per això les unitats finals poden variar en funció del tamany que les feu.
Ara els hi donarem forma ovalada i els hi farem una petita marca al mig, amb la ajuda d'una canya, simulant un gra de cafè.
Arrebossar per sucre fi (glass) i col·locar a la safata del forn.
Ara els hi donarem forma ovalada i els hi farem una petita marca al mig, amb la ajuda d'una canya, simulant un gra de cafè.
Arrebossar per sucre fi (glass) i col·locar a la safata del forn.
Fornejar durant 5/6min./200ºC/calor per dalt i per baix/alçada nº 2.
➟ Observacions:
✎ És molt important no treballar gaire el massapà, us podria donar problemes durant la cocció.
✎ Molt important! no fornejar més de 6 minuts, han de quedar tobets per dins. Si us passeu quedaran durs... penseu que el massapà ja està fet, es tracta de daurar els panellets una miqueta.
Aquí us deixo tot un clàssic dels panellets... i els més cars! PANELLETS DE PINYONS
❤ Per els amants del cafè, gaudiu-los! ❤
➟ Observacions:
✎ És molt important no treballar gaire el massapà, us podria donar problemes durant la cocció.
✎ Molt important! no fornejar més de 6 minuts, han de quedar tobets per dins. Si us passeu quedaran durs... penseu que el massapà ja està fet, es tracta de daurar els panellets una miqueta.
Aquí us deixo tot un clàssic dels panellets... i els més cars! PANELLETS DE PINYONS
❤ Per els amants del cafè, gaudiu-los! ❤
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada
Gràcies per les vostres visites i comentaris!