⌚ 12min. (elaboració) + repòs ♨ 300gr. aprox.
➟ Ingredients:
✓ 1 litre de llet sencera
✓ 50gr. de suc de llimona colat
➟ Preparació amb thermomix (TM31 / TM5):
Al got de la thermomix ficarem la llet i la escalfarem durant 10min./90ºc/vel.1.
Afegir 35gr. del suc de llimona i programar 2min./90ºc/vel.1.
Afegir els 15gr. del suc de llimona restants i deixar reposar 15 minuts dins del got de la thermomix. Passats els 15 minuts, reservar a un "bowl" fins que estigui a temperatura ambient (1 hora aprox.).
Filtrar el líquid amb la ajuda d'una gassa o drap de cotó. Si li voleu donar formeta rodona com el meu, ficar dins d'un motlle tapat amb unes gasses, i fer una mica de pressió amb una cullera.
Reservar a la nevera durant 2/3 hores, o fins el seu consum.
Reservar a la nevera durant 2/3 hores, o fins el seu consum.
➟ Observacions:
✎ El podeu menjar amb mel, sucre, agave... a mi m'agrada molt amb mel, està boníssim!.
✎ El podeu acompanyar de fruits secs.
✎ El pode acompanyar de qualsevol coulis de fruita.
✎ Podeu elaborar d'altres receptes com ara un deliciós pastís de formatge, flams, etc.
✎ El líquid resultant NO EL TIREU!, és el sèrum de la llet i el podeu utilitzar per elaborar cócs, coques, pans o madalenes. Aquí teniu l'enllaç d'un PA DE VIENA i un PA DE MOTLLE fets amb sèrum de llet.
✎ El mató casolà és més delicat que el comercial i només aguanta unes 24/30 hores aproximadament, a la nevera. Notareu que s'ha fet malvé quan faci olor a agri. Si no la noteu, tranquils/les el podeu menjar.
✎ El mató casolà és més delicat que el comercial i només aguanta unes 24/30 hores aproximadament, a la nevera. Notareu que s'ha fet malvé quan faci olor a agri. Si no la noteu, tranquils/les el podeu menjar.
Estimada Sandra. Haguès vingut a veure el teu mató igualment, però desprès de llegir el teu comentari, vinc emocionada i molt agraïda per les teues paraules. Moltes gràcies per el teu carinyo. Sóc molt mare i m'encanta despertar eixa sensació en tu.
ResponEliminaLa recepta me l'emporte perquè estic fent-lo en el recipient de Lekué i no m'agrada gens al microones. Per a mi Lekué, no funciona mai.
El faré en la maquineta i t'ho diré.
Molts besets i una forta abraçada.
No he tardat massa. Ja el tinc publicat i perfecte. Repetiré i provaré en llet desnatada.
ResponEliminaGràcies per la recepta.
Mira una que en tinc de formatge cremòs que t'agradarà.
Molts besets
http://thermofan.blogspot.com.es/2016/03/requeson-casero-mato-de-sandra-tmx-t.html