⌚ 30 minuts ♨ 2 racions
➟ Ingredients:
Per la amanida:
✓ 14/16 galets
✓ 2 ous durs
✓ Olives negres
✓ 1 tomaca d'amanir
✓ 1/2 alls
✓ Formatge amb salmorra
✓ Formatge fresc granulat
✓ Sal
✓ Oli d'oliva
Per la vinagreta:
✓ Alfàbrega
✓ 1 *c/s mel
✓ 100gr. d'oli d'oliva
✓ 2 nous
✓ Sal
*c/s cullerada sopera
➟ Preparació tradicional:
Ficar aigua en una olla a escalfar per bullir els galets. Segons el paquet, una vegada arrenqui a bullir, coure durant 15 minuts. Quan estiguin fets, passar un aigua i reservar a la nevera per que estiguin ben fresquets.
Per preparar el farciment, tallarem el tomaca ben petit, picar el all i barrejar junt amb un rajolí d'oli, un polsim de sal i el formatge fresc granulat.
Farcir els galets i reservar a la nevera fins el moment de menjar, com més fresquets millor.
Per fer la vinagreta, en un recipient ficarem unes fulles d'alfàbrega, l'oli d'oliva, les nous, la mel i un polsim de sal. Amb un turmix de mà triturar fins aconseguir una vinagreta fineta.
Per muntar el plat només cal ficar els galets ben fresquets, junt amb el verat, les olives negres, el ou dur i el formatge amb salmorra. Amanir amb la vinagreta d'alfàbrega i servir.
➟ Observacions:
✎ Si us agrada la vinagreta més densa, ficar menys oli, del contrari, ficar-ne més.
✎ Si us agrada la vinagreta més densa, ficar menys oli, del contrari, ficar-ne més.
✎ Per acompanyar aquesta amanida, podeu fer un Gaspatxo de Síndria o un Gaspatxo de Remolatxa.
✎ He posat 7/8 galets per ració.
❤ Un menú ideal per un pícnic de platja o muntanya! ❤
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada
Gràcies per les vostres visites i comentaris!