⌚ 15 minuts ♨ 6 racions
➟ Ingredients:
✓ 9 llesques de pa de motlle (millor sen se escorça)
✓ Maionesa o lactonesa (Veure recepta)
✓ 50/60gr. de salmó fumat
✓ 50gr. de formatge crema
✓ 3 ous durs
✓ Enciam
✓ 1 tomàquet d'amanida
✓ Ceba dolça
✓ Orenga
✓ Sal
✓ Tomàquets xerri
✓ Rúcula
✓ Caviar
Per la maionesa d'alvocat:
✓ Maionesa o lactonesa
✓ 1/2 d'alvocat
➟ Preparació amb thermomix (TM5/TM31):
Ficar els ous durs, el salmó fumat i el formatge crema dins del got de la thermomix i triturar 5seg./vel.5. baixar les restes de les parets del got i tornar a mesclar 5seg./vel.5.
➟ Preparació tradicional:
Tallar l'enciam i el tomàquet a bocins petits (o com més us agradi). La ceba la picarem una mica i la afegirem a l'encima i tomàquet. Per últim ficarem l'orenga i un polsim de sal, mesclar i RESERVAR.
Per fer la maionesa d'alvocat, només haurem d'afegir 1/2 alvocat a la maionesa (pot ser comprada) i emulsionar fins que estigui ben integrat, podeu afegir unes gotes de llimona. RESERVAR a la nevera fins el seu consum.
Per muntar el pastís:
Forrar un motlle de plum cake o similar amb paper film transparent.
Ficar una capa (1) de pa de motlle i untar amb maionesa, tot seguit ficar la barreja d'enciam i tomàquet.
Ficar una altre capa (2) de pa de motlle i pressionar bé per que quedi ben compactat. Untar amb maionesa i ficar la crema de salmó fumat ben repartida.
Ficar l'última capa (3) de pa de motlle i pressionar bé. Tapar amb el paper film, apretant bé, i reservar a la nevera 2/3 hores com a mínim. Millor d'un dia per l'altre, jo ho prefereixo, està més bo i més fresquet!.
Per sevir traurem el pastís del motlle, destapant el paper film i donant-li la volta damunt del plat on el servireu. Untar amb la maionesa d'alvocat i decorar al vostre gust. Jo vaig ficar tomàquets xerri, rúcula i caviar, però podeu ficar el que més us agradi! una mica de salmó fumat, alvocat llaminat, gambes, ou filat...
➟ Observacions
✎ Venen un pa de motlle allargat, especial per fer pastissos d'estiu.
✎ Si no us agrada el alvocat podeu ficar maionesa o salsa rosa.
✎ Si no us agrada el salmó fumat, podeu substituir-ho per surimi/succedani (varetes de cranc).
Son inspiradors... de varietats infinites!. El que més m'agrada és que els pots fer amb antelació, i això sempre va molt bé. Ideal per un sopar informal o com a entrant.
Espero anar fent més i poder ensenyar-vos-els, però hem falta temps...
❤ Els reis de l'estiu ❤
Hola guapa. Moltes gràcies per la teua visita i per les teues paraules sempre amb molt de carinyo.
ResponEliminaAquesta recepta és de les meues. Ja saps que solem coincidir i en he fet ja unes quantes receptes teues.
M'encanta i queda preciós. Què booo
Besets forts