⌚ 10 minuts ♨ 2 racions
Per la amanida:
✓ 1 pot de llenties (200gr.)
✓ 1 paquet de salmó fumat
✓ 1/2 ceba petita
✓ 1/2 abocat madur
✓ 1 *c/p de sèsam torrat
✓ Raspadura de 1/2 llimona
Per la vinagreta:
✓ Suc de 1/2 llimona
✓ 1/2 *c/c de sal
✓ 1 *c/c de mostassa
✓ 1 *c/p de mel
✓ Oli d'oliva (2/3 *c/s per persona)
*c/c culleradeta de cafè
*c/p cullera de postres
*c/s cullerada sopera
➟ Preparació tradicional:
En un bowl ficarem les llenties, netes i escorregudes, i les reservarem.
Tallar el salmó fumat a daus o tires petites i afegir a les llenties.
Tallar el abocat a daus ben petitets i reservar junt amb la resta d'ingredients.
Per últim afegir el sèsam torrat i reservar.
Per preparar la vinagreta mesclarem (amb una forquilla) tots els ingredients de la mateixa, el suc de mitja llimona, la sal, la mostassa, la mel i l'oli d'oliva, fins aconseguir una mescla homogènia i sense grumolls.
Ara només ens queda afegir la vinagreta a la amanida i mesclar. Reservar a la nevera per que estigui fresqueta o menjar directament, templada.
Just alhora de servir ficar una mica de raspadura de llimona, per decorar i intensificar el sabor de la llimona.
➟ Observacions:
✎ Podeu servir la amanida amb torrades, tipus tàrtar.
✎ Podeu substituir la sal per una mica de salsa de soja, compte no afegir molta que és força salada!.
❤ Aprofiteu els últims dies de calor i gaudiu d'una bona amanida a l'aire lliure! ❤
Què es fa amb la ceba ? No dius res ...
ResponEliminaUn paquet de salmó fumat, quina mida és, això ? Hi deu haver paquets de molts pesos diferents, oi ?
Acabo de fer-la! Està molt bona. En resposta a l'anònim jo he afegit la ceba a l'inici amb les llenties i he agafat un paquet petit de salmó fumat d'uns 200 gr. I ha quedat perfecte. Repetirem!
ResponElimina