Traductor

dilluns, 15 de setembre del 2014

0

[Beguda refrescant de Maria Lluïsa]


 10 minuts    1 litre

 Ingredients

✓ Fulles de Maria Lluïsa (un grapat)
✓ 1 litre d'aigua mineral o filtrada
✓ Mitja llimona tallada a quarts
✓ Sucre (opcional)
✓ Glaçons (opcional)

➟ Preparació amb thermomix:

Ficar dins del got de la thermomix les fulles de Maria Lluïsa i l'aigua. Programar 8min./100º/gir a l'esquerra/vel. cullera.
Quan finalitzi el temps programat, deixar reposar durant uns 10 minuts, amb la tapa posada (infusió). Tot seguit treure les fulles de Maria Lluïsa, amb un colador o cullera, i ficar la beguda dins d'una gerra o ampolla de vidre.  
Una vegada freda, hi podeu posar uns bocins de llimona, tallats a quarts, i reservar a la nevera fins que estigui ben fresqueta. 

➟ Preparació tradicional:

En un cassó posarem l'aigua i les fulles de Maria Lluïsa, dur a ebullició i retirar del foc.
Deixar reposar uns 10 minuts amb la tapa posada (infusió).
Tot seguit treure les fulles de Maria Lluïsa, amb un colador o cullera, i ficar la beguda dins d'una gerra o ampolla de vidre.  
Una vegada freda, hi podeu posar uns bocins de llimona, tallats a quarts, i reservar a la nevera fins que estigui ben fresqueta. 

➟ Preparació al microones:

Escalfar a màxima potència l'aigua (500gr.) i les fulles de Maria Lluïsa en un recipient de vidre apte per a microones. Compte de no cremar-vos quan el traieu!.
Deixar reposar uns 10 minuts, tapat (infusió).
Tot seguit treure les fulles de Maria Lluïsa, amb un colador o cullera, i ficar la beguda dins d'una gerra o ampolla de vidre.
Una vegada freda, afegir els 500gr. d'aigua restants i  uns bocins de llimona, tallats a quarts. Tot seguit reservar a la nevera fins que estigui ben fresqueta. 

➟ Propietats i Beneficis:

Uns dels beneficis de la Maria Lluïsa és la seva propietat DIGESTIVA. Exerceix una funció estomacal tonificant, digestiva i tranquil·litzant (estómacs nerviosos, males digestions, ardor d'estómac, nàusea...). Us deixo aquest enllaç, no deixeu de consultar-lo per que mereix realment la pena: BOTANICAL


➟ Observacions:

 Us sorprendrà el sabor intens que té a llimona, com a beguda refrescant és ideal. Si la noteu massa forta li podeu posar una mica de sucre alhora de servir.
 Podeu assecar les fulles de la Maria Lluïsa (a l'ombra) i fer-vos infusions a l'hivern.
 La podeu plantar en una torreta (una mica gran) i tenir-la al balcó de casa perfectament.





















  Natural i refrescant! 

Sandra

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Gràcies per les vostres visites i comentaris!