Traductor

divendres, 29 d’agost del 2014

0

[Cóc de xocolata esponjós]


 40 minuts   8/10 racions

 Ingredients

✓ 5 clares
✓ 5 rovells
✓ 150gr. de sucre
✓ 30gr. de farina fina de blat de moro "maizena"
✓ 30gr. de farina de blat
✓ 10gr. de cacau en pols
✓ 1 cullerada sopera de crema de cacau (30gr. aprox.)
✓ 20gr. de llet
✓ 1 cullerada sopera d'aroma de vainilla
✓ Un polsim de sal
✓ Unes gotes de suc de llimona
✓ Gotes de xocolata (opcional)
✓ Sucre llustre per decorar

 Preparació tradicional:

Pre-calentar el forn a 180ºC
En un "bowl" hi posarem els rovells, el sucre i l'aroma de vainilla. Amb la ajuda d'una batedora elèctrica, o a mà, ho batrem a màxima potència durant 2/5 minuts. Quan hagi augmentat de volum, afegirem la crema de cacau, la llet i continuarem batent durant 1 minut més.
Afegir les dues farines (blat i blat de moro) i el cacau en pols. Batre a velocitat suau fins que s'integrin del tot. Reservar.
En un altre "bowl" hi posarem les clares amb un polsim de sal i unes gotes de suc de llimona. Muntar a màxima velocitat, i fins que estiguin ben fermes, durant uns 5 minuts aproximadament. Si disposeu d'una batedora elèctrica o robot de cuina molt millor, si no teniu més remei... us tocarà fer braços.
Anar afegint, poc a poc, cullerades de la preparació reservada (la que hem fet primer), a les clares muntades. Mesclar amb cura, amb moviments suaus i envoltants, i fins que ho tinguem tot ben integrat. Si teniu una llengua de gat, millor, sinó us podeu ajudar d'una cullera.
Ficar una primera capa de massa al motlle, afegir les gotes de xocolata i acabar d'omplir amb la massa restant. Fornejar durant 30/35min./180ºC/alçada nº 2/calor per dalt i per baix.



























 Observacions:

 Per fer aquests tipus de cócs alts i súper esponjosos utilitzo el motlle del "angel food cake". Per aquest en concret vaig fer servir el de 23cm., però si el vostre és el de 26cm., cap problema. Si no disposeu del motlle, us recomano utilitzar un tipus corona, són els que millor van per cócs alts i esponjosos. 
 IMPORTANT: Per aconseguir un cóc o bescuit esponjós haureu de batre la massa amb alegria. Un altre factor a tenir en compte és, incorporar les clares muntades a mà, i amb moviments suaus i envoltants, com menys manipulem les clares, més esponjós serà el nostre cóc. També podríeu afegir les farines a mà, però trobo que no mereix la pena ja que, en aquest cas, he aconseguit resultats molt bons sense fer-ho.
Primera recomanació: BATEDORA ELÈCTRICA. No cal que sigui una súper batedora, si podeu millor clar je je je, la meva és del Lidl (300watts) i va a la perfecció, qualitat/preu perfecte.
Segona recomanació: PACIENCIA je je je.
 Si utilitzeu cola cao o nesquik, haureu d'incrementar la quantitat ja que el sabor no és tan intens com el cacau pur en pols. Penseu que si augmenteu cacau heu de rebaixar la farina proporcionalment. Jo faria 30gr de cola cao/nesquik per 10gr. de farina de blat.

Mireu els foradets que han quedat al nostre cóc, i tot gràcies a la nostra batedora elèctrica i paciència, MOLTA PACIÈNCIA! je je je.


 Delicat... suau... Deliciós!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Gràcies per les vostres visites i comentaris!