Traductor

dijous, 14 d’agost de 2014

4

[Flam de formatge mascarpone]


 10 minuts (preparació) - 3 hores (repòs)   8 racions aprox.

 Ingredients 

✓ 250gr. de formatge mascarpone
✓ 250gr. de nata per muntar
✓ 250gr. de llet sencera
✓ 1 sobre de quallada
✓ 80gr. de sucre
✓ 1 cullerada sopera d'aroma de vainilla
✓ Caramel líquid per la flamera o motlle
✓ Mores per decorar (opcional)


 Preparació amb thermomix:

Ficar dins del got de la thermomix tots els ingredients menys el caramel líquid i barrejar durant 30seg./vel.5.
Programar 9min./90ºC/vel.3. Mentrestant aprofitarem per ficar el caramel líquid al motlle, amb una mica serà suficient.
Esperar a que baixi una mica la temperatura i ficar, la preparació, dins del motlle desitjat.
Una vegada fred, tapar amb una tapa o paper film i reservar a la nevera. Millor fer d'un dia per l'altre, però si no teniu temps, amb tres o quatre hores de nevera crec que serà suficient.

 Preparació tradicional:

En un cassó hi posarem tots els ingredients menys el caramel líquid. Amb la ajuda d'una batedora elèctrica, o a mà, ho mesclarem tot fins que estigui ben integrat.
Ara ho posarem a escalfar, a foc suau, i sense que arribi a bullir. Mentre ho tenim al foc, aprofitarem per posar el caramel líquid a la base del motlle,  amb una mica serà suficient.
Quan la preparació s'hagi escalfat ja la podrem retirar del foc i deixar refredar una mica abans de ficar-la dins del motlle.
Una vegada fred tapar amb una tapa o paper film i reservar a la nevera. Millor fer d'un dia per l'altre, però si no teniu temps, amb tres o quatre hores de nevera crec que serà suficient.



 Observacions

 Normalment utilitzo un motlle d'usar i tirar de 1,5 litres de capacitat, tipus plum cake, però podeu utilitzar el que més us agradi; individuals, flameres petites, grans...
✎ Si ho feu de forma tradicional haureu de prestar molta atenció alhora d'escalfar la preparació per que aquesta no arrenqui a bullir. Només hem d'escalfar, amb això ja en tindreu prou per que la quallada pugui fer la seva funció: quallar la preparació.
✎ Podeu acompanyar el flam amb un coulis de fruita, fruits secs o fruita natural.
✎ Podeu utilitzar l'aroma o essència que més us agradi, com per exemple: avellanes, ametlles... 

 Font: Receptari Vorwerk
Si voleu veure una fotografia del tall, espectacular... feu clic a l'enllaç!

Realment deliciós! és un dels postres exprés que més faig; ràpid, senzill i amb MOLTS bons resultats. Us el recomano 100%,  èxit assegurat!, ja veureu que contents quedaran els vostres comensals.
















❤  Deliciós! una autèntica perdició... 

4 comentaris:

  1. Adoro este flan, tiene un sabor delicioso, además es muy suave!!! El tuyo te ha quedado de lujo!!!

    Besos y buen finde!
    http://bakelosophy.blogspot.com.es/

    ResponElimina
    Respostes
    1. Creo que es un básico e imprescindible de verano, no puede faltar en ningún recetario!!!.
      Besos!

      Elimina
  2. Que rico flan y seguro que con una textura suave suave, que rico. bssss.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Conchi suave no... lo siguiente!!!! prueba y me cuentas ;)
      Besitos!

      Elimina

Gràcies per les vostres visites i comentaris!