Traductor

dilluns, 11 d’agost de 2014

4

["Salmorejo" de síndria]

 3 minuts   1 litre aprox.

 Ingredients 

Salmorejo:
✓ 300gr. de tomàquets madurs
✓ 300gr. de síndria
✓ 1 all
✓ 70/80gr. de pa del dia anterior (remullat amb aigua)
✓ 1 1/2 c/c de sal
✓ 15gr. de vinagre de poma
✓ 75gr. d'oli

Per acompanyar:
✓ 1 ou dur
✓ Pebre negre mòlt
✓ Pernil salat

 Preparació amb thermomix:

Ficar dins del got de la thermomix tots els ingredients del salmorejo, menys l'oli, i programar 2min./vel.10.
Programar 30seg./vel.5 i anar afegint l'oli per dalt, a poc a poc. Reservar fins que estigui ben fresquet, millor d'un dia per l'altre.
Picar l'ou dur i el pernil salat. Alhora de servir posarem una mica de pebre negre mòlt per damunt i acompanyarem amb una mica d'ou dur i pernil salat.

 Preparació tradicional:

En un "bowl" ben gran posarem tots els ingredients del salmorejo, menys l'oli, i amb la ajuda d'una batedora de mà (turmix), triturarem a màxima velocitat durant 2/5 minuts, o fins que quedi una crema fineta.
Anar afegint l'oli a poc a poc i a velocitat més suau durant 30segonsReservar fins que estigui ben fresquet, millor d'un dia per l'altre.
Picar l'ou dur i el pernil salat. Alhora de servir posarem una mica de pebre negre mòlt per damunt i acompanyarem amb una mica d'ou dur i pernil salat.

 Observacions

 Si us agrada més espès, afegir més pa. Penseu que la síndria conté molta aigua, per això queda més líquid; si ho preferiu en podeu posar menys, uns 200/250gr. 

De sabor suau, amb notes de dolçor... un contrast irresistible, m'encanta!!.


❤  Renovar-se o morir je je je 

4 comentaris:

  1. Que bo Sandra!!!!
    Just ahir en vaig menjar, el va fer la meva germana (no ben bé amb els mateixos ingredients però molt similar). És molt refrescant i va genial per l'estiu!
    Petons guapa

    ResponElimina
    Respostes
    1. L'any passat vaig començar a afegir fruita vermella al gaspatxo o salmorejo i això és un no parar! je je je. M'encanta el regustet que deix i el punt de dolçor mmmmmm.
      Petons.

      Elimina
  2. Jo també l'utilitze amb el gazpacho i m'agrada molt. De segur que el teu salmorejo està molt bo. Petons, guapa

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola Marisa! jo fa poquet que he començat a posar-n'hi i m'encanta! mai hagués pensat que quedés tan i tan bo mmmmmmmm.
      Petonets guapa!

      Elimina

Gràcies per les vostres visites i comentaris!