Traductor

dilluns, 18 d’agost de 2014

4

[Plum cake de plàtan amb farina integral d'espelta]

 45 minuts    8-10 racions

 Ingredients 

✓ 20gr. de nous
✓ 2 plàtans madurs
✓ 70gr. de mantega
✓ 100gr. de sucre morè
✓ 2 ous "M"
✓ 1 iogurt natural (125gr.)
✓ 160gr. de farina integral d'espelta ECO
✓ Una culleradeta de cafè de llevat químic
✓ Un polsim de sal
✓ Sucre llustre per decorar.

 Preparació amb thermomix:

Ficar dins del got les nous i picar durant 2seg./vel.5. Reservar.
Ficar dins del got els plàtans i triturar durant 3seg./vel.4. Reservar.
Ficar dins del got la mantega i el sucre. Programar 30seg./vel.4.
Programar 1min./vel.3 i anar afegint els ous per dalt.
Afegir les nous, els plàtans, el iogurt, el llevat químic, la farina i la sal. Mesclar durant 4seg./vel.4.
Ficar la mescla dins del motlle desitjat i fornejar durant 45min./180ºC/calor per dalt i per baix/alçada nº 2.
Decorar amb sucre llustre.

 Preparació tradicional:

Amb la ajuda d'un robot de cuina o amb el morter, picar les nous i reservar.
Amb la ajuda d'una forquilla, xafar els plàtans i reservar.
Amb una batedora elèctrica, o a mà, batre el sucre i la mantega durant 1 minut. Ara afegir els ous un a un, i batent a velocitat suau, fins que s'integrin del tot.
Afegir les nous, els plàtans, el iogurt, el llevat químic, la farina i la sal. Mesclar a mà o amb una batedora elèctrica a velocitat suau i fins que estiguin tots els ingredients ben integrats.
Ficar la mescla dins del motlle desitjat i fornejar durant 45min./180ºC/calor per dalt i per baix/alçada nº 2.
Decorar amb sucre llustre.



























 Observacions:

 Normalment utilitzo un motlle d'usar i tirar de 1,5 litres de capacitat, de plum cake (22x10x8cm).
 Si no en trobeu, o simplement no us agrada la farina integral d'espelta, la podeu substituir per farina de blat. De fet, la recepta original porta farina de blat, però trobo que els plum cakes queden molt bé amb farines integrals i sucre morè. 
 Els plàtans com més madurs millor. La recepta original porta més sucre, però com he posat dos plàtans i aquests eren molt madurs, vaig optar per posar-ne menys.
Aprofiteu els plàtans madurs (impossible menjar) per fer cócs o plum cakes, batuts... una manera senzilla per treure'n profit a tot, i no llençar res de res!.

 Font: Vorwerk (adaptada al meu gust; la recepta original porta farina de blat, sucre blanc1 plàtan).



❤  Animeu-vos! resulta molt bo 


4 comentaris:

  1. hola,
    este bizcocho si que me gusta, porque no tiene trigo.
    ya le he dicho a mi hemana que tengo ganas de conocerte, necesito unos consejitos de termomix para decidirme por la compra.
    besos y me encantan tus recetas!!!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola, pues me alegra saber q te gustan los bizcochos integrales pq' a mi tb me encantan!!. Y sobre la thermomix... si te puedo ayudar en algo estaré encantada.
      Besitos

      Elimina
  2. Que boooooo Sandra!! Jo l'he fet però amb la farina de blat. M'ho va dir una companya de feina i la veritat és que em va encantar (també hi vaig posar xips de xocolata, uhhhmmmm).
    Petons guapa!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Els plum cakes són peculiars, a mi personalment m'encanten! són més humits mmmm una delícia!. Proba a fer-ne algún amb farina integral ja veuràs que bo ;)
      Petons.

      Elimina

Gràcies per les vostres visites i comentaris!