Traductor

divendres, 6 de juny del 2014

4

[Boletes de patata]



























 20minuts    15/20 un.

 Ingredients:

✓ 3/4 patates petites ( 300gr.)
✓ 60/70gr. de formatge cremós
✓ 20gr. de pa de motlle sense crosta
✓ 30gr. de llet
✓ Sal
✓ Pebre negre

Per fregir:
✓ 1 ou 
✓ Una mica de llet
✓ 1 *c/c de llevat químic
✓ Farina
✓ Pa ratllat
✓ Oli

*c/c culleradeta de cafè

 Preparació amb thermomix: 


Punxar les patates amb un escura-dents i coure al microones durant 7/10 minuts a màxima potència. Una vegada cuites treure la pell.
Posar tots els ingredients (menys els de fregir) al got de la thermomix i triturar durant 10seg./vel.5/6.
Quan ja tinguem tots els ingredients ben integrats començar a fer les boles de patata. Mentre fem les boles posar a escalfa l'oli.
Ara prepararem els ingredients per fer el arrebossat. En un plat posarem la farina, en un altre el ou batut, una mica de llet i la cullaradeta de llevat químic (barrejar fins que no quedin grumolls), i per últim el pa ratllat.
Una vegada fetes les boles, arrebossar, en el següent ordre: primer per la farina, després per l'ou i per últim per el pa ratllat.
Quan l'oli estigui ben calent, anar fregint les boles de patata. Una vegada fregides deixar sobre paper de cuina per que absorbeixin tot l'oli.

 Preparació tradicional:

Punxar les patates amb un escura-dents i coure al microones durant 7/10 minuts a màxima potència. Una vegada cuites treure'ls-hi la pell.
En un plat posarem la llesca de pa de motlle i la llet, deixar que absorbeixi tot el líquid i xafar amb una forquilla.
En un bowl posarem la patata i la xafarem amb una forquilla, anar afegint la resta d'ingredients, un per un, i barrejar.
Quan ja tinguem tots els ingredients ben integrats començar a fer les boles de patata. Mentre fem les boles posar a escalfa l'oli.
Ara prepararem els ingredients per fer el arrebossat. En un plat posarem la farina, en un altre el ou batut, una mica de llet i la cullaradeta de llevat químic (barrejar fins que no quedin grumolls), i per últim el pa ratllat.
Una vegada fetes les boles, arrebossar, en el següent ordre: primer per la farina, després per l'ou i per últim per el pa ratllat.
Quan l'oli estigui ben calent, anar fregint les boles de patata. Una vegada fregides deixar sobre paper de cuina per que absorbeixin tot l'oli.





















➟ Observacions:

Una vegada arrebossades (sense fregir) les podeu posar en una plàtera i congelar. Admeten perfectament la congelació.
Per acompanyar-les us recomano una lactonesa de codonyat boníssima, si voleu veure la recepta feu clic AQUI.
També hi podeu posar formatge parmesà en pols, per donar un gust més intens a les boletes.





















Que bones són aquestes boletes de patata! 


Amb aquesta recepta participo al 4t BBSS!. Espero que t'agradi Marisa.










4 comentaris:

  1. Quina sorpresa, quina alegria y quina recepta més bona. No m'agrada, m'encanta. és BBSS totalment. La faré de segur. Gràcies bonica. Passa un bon cal de setmana. Besets

    ResponElimina
    Respostes
    1. Els mòbils sempre fan el que volen ja ja ja ja. Doncs me'n alegro que t'hagi agradat guapa, hem feia ilu participar i per sort aquesta vegada he estat a temps.
      Petons.

      Elimina
  2. Que ricas, me encanta las bolitas de patatas, que redonditas, vamos perfectas. bs

    ResponElimina

Gràcies per les vostres visites i comentaris!