⌚ 20minuts ♨ 15/20 un.
➟ Ingredients:
✓ 3/4 patates petites ( 300gr.)
✓ 60/70gr. de formatge cremós
✓ 20gr. de pa de motlle sense crosta
✓ 30gr. de llet
✓ Sal
✓ Pebre negre
Per fregir:
✓ 1 ou
✓ Una mica de llet
✓ 1 *c/c de llevat químic
✓ Farina
✓ Pa ratllat
✓ Oli
*c/c culleradeta de cafè
➟ Preparació amb thermomix:
Punxar les patates amb un escura-dents i coure al microones durant 7/10 minuts a màxima potència. Una vegada cuites treure la pell.
Posar tots els ingredients (menys els de fregir) al got de la thermomix i triturar durant 10seg./vel.5/6.
Quan ja tinguem tots els ingredients ben integrats començar a fer les boles de patata. Mentre fem les boles posar a escalfa l'oli.
Ara prepararem els ingredients per fer el arrebossat. En un plat posarem la farina, en un altre el ou batut, una mica de llet i la cullaradeta de llevat químic (barrejar fins que no quedin grumolls), i per últim el pa ratllat.
Una vegada fetes les boles, arrebossar, en el següent ordre: primer per la farina, després per l'ou i per últim per el pa ratllat.
Quan l'oli estigui ben calent, anar fregint les boles de patata. Una vegada fregides deixar sobre paper de cuina per que absorbeixin tot l'oli.
➟ Preparació tradicional:
➟ Preparació tradicional:
Punxar les patates amb un escura-dents i coure al microones durant 7/10 minuts a màxima potència. Una vegada cuites treure'ls-hi la pell.
En un plat posarem la llesca de pa de motlle i la llet, deixar que absorbeixi tot el líquid i xafar amb una forquilla.
En un bowl posarem la patata i la xafarem amb una forquilla, anar afegint la resta d'ingredients, un per un, i barrejar.
Quan ja tinguem tots els ingredients ben integrats començar a fer les boles de patata. Mentre fem les boles posar a escalfa l'oli.
Ara prepararem els ingredients per fer el arrebossat. En un plat posarem la farina, en un altre el ou batut, una mica de llet i la cullaradeta de llevat químic (barrejar fins que no quedin grumolls), i per últim el pa ratllat.
Una vegada fetes les boles, arrebossar, en el següent ordre: primer per la farina, després per l'ou i per últim per el pa ratllat.
Quan l'oli estigui ben calent, anar fregint les boles de patata. Una vegada fregides deixar sobre paper de cuina per que absorbeixin tot l'oli.
➟ Observacions:
✎Una vegada arrebossades (sense fregir) les podeu posar en una plàtera i congelar. Admeten perfectament la congelació.
✎Per acompanyar-les us recomano una lactonesa de codonyat boníssima, si voleu veure la recepta feu clic AQUI.
✎També hi podeu posar formatge parmesà en pols, per donar un gust més intens a les boletes.
❤ Que bones són aquestes boletes de patata! ❤
Amb aquesta recepta participo al 4t BBSS!. Espero que t'agradi Marisa.
Quina sorpresa, quina alegria y quina recepta més bona. No m'agrada, m'encanta. és BBSS totalment. La faré de segur. Gràcies bonica. Passa un bon cal de setmana. Besets
ResponEliminaEscric del mòbil i ell fa el que vol.
EliminaEls mòbils sempre fan el que volen ja ja ja ja. Doncs me'n alegro que t'hagi agradat guapa, hem feia ilu participar i per sort aquesta vegada he estat a temps.
EliminaPetons.
Que ricas, me encanta las bolitas de patatas, que redonditas, vamos perfectas. bs
ResponElimina