Traductor

dimecres, 16 de març de 2016

1

[Mini madalenes de plàtan]


























 15min. + 1 hora (repòs)    30 unitats

 Ingredients:

✓ 2 ous "M" (95gr.) 
✓ 160gr. de sucre morè
✓ 100gr. d'oli d'oliva
✓ 160gr. de llet
✓ 1 plàtan madur
✓ 250gr. de farina
✓ 1 sobre de llevat químic

Per la cobertura:
✓ Xocolata per fondre (100gr. aprox.)
✓ Nous

 Preparació amb thermomix (TM5/TM31):
 

Ficar tots els ingredients, menys la xocolata i les nous, al got de la thermomix i mesclar durant 15seg./vel.6.
Ficar la massa dins d'una màniga pastissera i reservar a la nevera durant 1 hora. Aquest pas no és imprescindible. *Veure observacions.
Pre calentar el forn a 200ºC.
Ficar la massa dins les càpsules i fornejar durant 15min./180ºC/alçada nº 2/calor per dalt i per baix.
Mentre esperem que es refredin les madalenes fondrem la xocolata al microones i picarem les nous a bocinets.
Una vegada fredes, sucar-les a la xocolata i ficar bocinets de nous per damunt.



























Observacions:

Podeu ficar qualsevol fruit sec per damunt, avellanes, ametlles...
Si utilitzeu càpsules normals, de madalenes, us sortiràn unes 12/15 unitats.
Podeu utilitzar farina integral.
Si no teniu màniga pastissera no passa res, fiqueu la massa dins d'un "bowl" i el tapeu amb paper film. Ho reserveu a la nevera durant una hora i després amb la ajuda d'una cullera aneu omplint les càpsules de les madalenes. Recordeu que no heu d'omplir més de 3/4 parts, que pugen una miqueta. 
Si deixem reposar la massa, el llevat químic reaccionarà amb la resta d'ingredients i s'activarà, produint bombolletes d'aire dins la massa. Les madalenes quedaran més altes i més esponjoses, però no és un pas imprescindible.
A la següent fotografia podeu observar com s'han format foradets a la massa gràcies a les bombolletes d'aire.

 

A berenar!!!  


1 comentari:

  1. Hola guapa. Són una monada. Segur que la nena no en ha deixat una.
    El mató, crec que molt bé. Encara em queda un poc.
    Dis-me per mail en què utilitzes el suero que l'he guardat.
    besets

    ResponElimina

Gràcies per les vostres visites i comentaris!