Traductor

dijous, 24 d’abril de 2014

1

[Mones de Pasqua "2014"]

 45 minuts    6/8 racions

 Ingredients: 

Pa de pessic  (Font: Vorwerk)
✓ 4 ous "M"
✓ 120gr. de farina de rebosteria
✓ 120gr. de sucre
✓ Essència de vainilla o ametlla

Farcits
✓ Melmelada de préssec
✓ Ganache de xocolata

Cobertura de trufa o ganache de xocolata
✓ 200gr. de nata per muntar
✓ 150gr. de xocolata per fondre

Cobertura de crema cremada  (Font: Què hi ha de postres?)
✓ 100gr. de llet
✓ 150gr. de sucre
✓ 2 ous "M"
✓ 20gr. de Maizena
✓ Sucre extra per cremar

 Decoració: 

✓ Plumes
✓ Lacasitos grans i petits
✓ Figures típiques: conillets o pollets
✓ Figures i ous de xocolata
✓ Aumetlla laminada
Perles de sucre platejades

 Preparació amb thermomix:

Pa de pessic
Pre calentar el forn a 200ºC
Col·locar la papallona a les fulles i afegir els ous i el sucre. Programar 6min./37ºC/vel.4.
Afegir la essència de vainilla o ametlla i tornar a programar 6min./vel.4.
Afegir la farina i barrejar durant 4seg./vel.3. Acabar de barrejar amb la espàtula o llengua de gat.
Untar el motlle amb mantega o folrar-ho amb paper vegetal, i abocar la mescla.
Fornejar durant 30min./180ºC/calor per dalt i per baix/alçada nº 2

Mona 1: Coberta amb crema cremada i farcida amb melmelada de préssec. Per decorar unes ametlles laminades i unes perles de sucre platejades. També vaig utilitzar un cornet d'estrella per decorar el voltant amb trufa o ganache de xocolata muntat.























































➟ Preparació tradicional:

Pa de pessic
Pre calentar el forn a 200ºC.
En un bowl posarem els ous i el sucreBatre a velocitat alta durant 6/10 minuts, o fins que hagi doblat el seu volum.
Afegir la essència de vainilla o ametlla i batre 2 minuts més a la mateixa velocitat.
Afegir la farina i barrejar uns segons a velocitat suau. Acabar de mesclar a mà per tal que no es baixi la massa obtinguda.
Untar el motlle amb mantega o folrar-ho amb paper vegetal, i abocar la mescla.
Fornejar durant 30min./180ºC/calor per dalt i per baix/alçada nº 2

✎ Batedora elèctrica de mà, si és possible, o a mà directament...

Trufa o ganache de xocolata
En un cassó hi posarem la nata i escalfarem. Afegir la xocolata a bocins i no deixar de remenar fins que aquesta s'hagi  fos per complet. Retirar del foc i deixar refredar.
Una vegada freda reservar a la nevera un mínim de 12 hores per poder muntar.

✎ Una vegada retirem la ganache de xocolata del foc, la podem abocar directament damunt del pa de pessic, una vegada freda quedarà com una crema untuosa, brillant i deliciosa. Si la voleu utilitzar per decorar amb cornet ("boquilla"), la podeu muntar, amb una batedora elèctrica, al igual com si muntéssiu nata, ja sabeu que com més freda estigui millor muntarà. La que veieu a les fotografies està muntada, tant per decorar com per cobrir les mones. Com podeu apreciar no queda brillant, però es treballa molt bé.

 Pel que he acabat entenent, el meu punt de vista, la trufa o la ganache de xocolata vénen a ser el mateix, s'elaboren amb els mateixos ingredients, però amb diferents proporcions. Si no és així, rectifiqueu-me siusplau.

Crema cremada
En un bowl hi posem els ous i la maizena, barrejar fins que no quedi cap grumoll i reservar.
En un cassó hi afegim la llet i el sucre i ho portem a ebullició, sense parar de remenar per tal que no s'enganxi.
Abocar, de cop, damunt la mescla reservada i barrejar. Tornar al cassó i continuar remenant fins que espesseixi i agafi consistència de crema. Tapar amb paper film transparent per tal que no agafi pela.

Mones 2 i 3: Coberta i farcida amb trufa  o ganache de xocolata muntada i decorada amb lacasitos.







 Observacions:


✎ Important: Una vegada cuit el pa de pessic, apagar el forn i deixar-lo dins, amb la porta tancada, durant uns 5/10 minuts, sobretot vigileu que no es cremi. Passats 10 minuts, obrir un pèl la porta del forn i deixar uns 10/15 minuts més. Seguidament ja el podrem treure i deixar sobre una reixeta pq' es refredi del tot. No us espanteu si us baixa una miqueta, aquest coc és molt susceptible als canvis bruscos de temperatura i tendeix a baixar fàcilment.

He utilitzar un motlle de 18cm (mones 1 i 2) i un de 15, amb menys quantitat d'ingredients, (mona 3).

✎ Per cremar la crema cremada és tan senzill com posar sucre damunt la crema i amb la ajuda d'un bufador, cremar tota la superfície. Important: No posar les figures de xocolata fins que la crema sigui ben freda.



Mones del 2013: Cobertes amb crema de mantega de cacau, trufa o ganache de xocolata muntada i crema cremada. Farcides amb ganache de xocolata muntada o almívar de melmelada de préssec. 











No us podeu ni imaginar lo gratificant que resulta, animeu-vos! ❤ 

1 comentari:

  1. No tenen res a veure amb les nostres, però porten molta feina i t'han quedat precioses. De segur que la teua nena ha disfrutat i tu també.
    El dissabte vaig estar a l'Atmella dinant (prou mal, per cert, una fideuà de pena) i després a Tarragona. Tot eren turistes, però feia just 30 anys que vaig anar per primera vegada i em feia il·lusió tornar-hi.
    Molts besets

    ResponElimina

Gràcies per les vostres visites i comentaris!