Traductor

dimecres, 28 de maig de 2014

2

[Focaccia amb tomàquets xerri marinats]



























 1 hora    8/10 racions (com acompanyament)

 Ingredients: 
Per la massa:
✓ 100gr. de llet
✓ 100gr. d'aigua
✓ 100gr. d'oli
✓ 25gr. de llevat fresc
✓ 1 c/c de sal
✓ 500gr. de farina de força o panificable

Per el farcit/cobriment:
✓ Tomàquets xerri marinats  VEURE RECEPTA
✓ Formatge de cabra o brie
✓ Olives negres sense ós (unes 6/8)
✓ Herbes provençals
✓ Oli per treballar i estirar la massa
✓ Sal marina gruixuda

➟ Preparació de la massa amb thermomix:
Al got de la thermomix hi posarem la llet, l'aigua, l'oli i la sal. Programar 1min./37ºC/vel.2.
Afegir el llevat i la farina. Mesclar 20seg../vel.6 i després programar 2min./vel. espiga.

➟ Preparació de la focaccia:
Untar amb una mica d'oli  el motlle que utilitzareu i anar col·locant la massa amb les mans.
Tallar les olives negres a bocins petits i posar-les damunt la massa. Ara anirem pressionant amb els dits, deixant les marques, i enfonsant les olives dins.
El més important per aconseguir una bona focaccia és anar posant gotes d'oli, a la massa, i anar pressionant perquè s'integri amb la resta d'ingredients (treballant la massa), al mateix temps que la aneu estirant. Repetir el procés fins que quedi ben col·locada al motlle.
Ara posarem les herbes provençals, els tomàquets xerri marinats i el formatge per damunt, una mica a gust de cadascú. Per últim hi podem posar una mica d'oli del marinatge dels tomàquets xerri i una mica de sal marina gruixuda.
Deixar reposar durant uns 20/30 minuts on no hi hagi corrents d'aire i l'ambient sigui agradable.
Pre calentar el forn a 225ºC. Una vegada hagi reposat veureu que haurà augmentat en volum, ara toca fornejar durant 25/30min./225ºC/calor per dalt i per baix/alçada nº 2.

➟ Observacions:
✎ Alhora de servir podeu posar un fil d'oli del marinatge dels xerri per damunt.
✎ El motlle que he utilitzat fa 27cm x 21,5cm. Penseu que la focaccia ha de quedar una mica gruixuda. Normalment es serveix amb l'aperitiu com acompanyament.


 ❤ Un acompanyament exquisit 


2 comentaris:

  1. Ja l'he copiat i la faré. Molt bona pinta. b7s guapetona

    ResponElimina
  2. M'encanta la focaccia Sandra!! Saps què faig jo? En faig dues a la vegada i una la tallo i la congelo, i quan ens ve de gust menjar-ne, la traiem del congelador i la posem al microones. Queda genial!
    Petons guapa!

    ResponElimina

Gràcies per les vostres visites i comentaris!