⌚ 2 minuts ♨ 500gr.
➟ Ingredients:
✓ 75gr. de llet
✓ Sal
✓ 30/35gr. de codonyat
➟ Preparació tradicional:
Posar la llet, la meitat de l'oli i la sal en un recipient (el que utilitzeu normalment per fer maionesa). Col·locar la batedora (turmix) al fons del recipient i sense aixecar-lo començar a emulsionar. Quan veieu que comença a espessir una mica aneu afegint la resta d'oli a fil i movent la batedora amunt i avall, a poc a poc.
Arribats a aquest punt ja tindríem feta la maionesa sense ou, elaborada amb llet. Ara bé, si volem una lactonesa de codonyat, només haureu d'afegir el codonyat, a la lactonesa ja feta, i triturar amb el turmix.
➟ Observacions:
✎ Si voleu intensificar el sabor de la lactonesa, sense codonyat, podeu afegir mig dent d'all. També hi podeu posar unes gotes de suc de llimona o vinagre. Penseu que al no dur ou és molt més suau.
✎ El sabor de la lactonesa de codonyat és molt suau, amb un punt de dolçor que m'encanta.
✎ Es conserva la mar de bé, a la nevera, durant 4/5 dies. Al no dur ou, és ideal per l'estiu.
Amb aquesta última fotografia podeu apreciar una lactonesa, sense codonyat, molt blanqueta. En canvi a la primera fotografia el color varia una mica, això és degut al codonyat.
❤ Ideal per elaborar canapès ❤
Que rica mayonesa o lactonesa. la segunda mas suave . bss.
ResponEliminaSe m'havia passat aquesta meravella. En el que m'agrada el codonyat. Vaig fer experiments sense sucre però el resultat no va ser bo com per a publicar-lo. A la tardor repetiré que porte tota la vida menjant i fent-ne i m'encanta. La lactonesa així feta, estarà de luxe. Me la faré quan puga. b7s
ResponElimina