Traductor

dimecres, 21 de maig del 2014

2

[Galetes Primera Comunió per l'Izan]












  1 hora i 45 minuts    26/28 unitats (8cm aprox.)

➟ Ingredients: 
✓ 1 ou "M" 
✓ 150gr. de sucre glass
✓ 225gr. de mantega a tº ambient
✓ 400gr. de farina (sense llevat químic)
✓ Unes gotes d'essència de vainilla (o la que més us agradi)
✓ Un polsim de sal

➟ Decoració
✓ Glassa reial (opcional)
✓ Fondant: color carn, gris i marró.
✓ Sucre glass per estirar el fondant (per que no s'enganxi).

➟ Utensilis
✓ Rodet
✓ Tallador nen (el meu és el nino de gingebre).
✓ Tallador rodó petit.
✓ Marcador (lletres i nombres).
✓ Biberó + cornet del nº 2 (per la glassa).
✓ "Estecas" vàries (per rematar i fer detalls amb el fondant)
Pinzell.
✓ Paper de forn/vegetal.
✓ Retolador rosa fosc.

➟ Preparació amb thermomix:
Posar el sucre al got de la tmx i pulveritzar durant 15/20seg./velocitat 8/10.
Afegir la resta d'ingredients i barrejar durant 15/20seg./vel.6.
Retirar la massa del got i pastar una mica a  mà. Formar dues boles i amb el rodet estirar cada una d'elles, entre dues làmines de paper vegetal. Si pot ser amb un grossor d'uns 6cm aprox.
Reservem a la nevera durant 1 hora aproximadament, o fins que veieu que està ben dura.
Tallar les galetes amb forma de nen i col·locar-les a la bandeja del forn, amb una separació entre elles d'uns 3/4cm.
Fornejar durant 10/12min./180ºC/calor per dalt i per baix/alçada nº 2.
Deixar refredar damunt una reixeta, una vegada fredes les podeu decorar.

➟ Preparació tradicional:
Fer un volcà amb la farina i el sucre glass. Afegir dins l'ou, la mantega tallada a bocins, el polsim de sal i l'essència de vainilla.
Pastar a mà fins que tots els ingredients estiguin ben integrats i n'obtinguem una massa fàcil de treballar i manipular.
Formar dues boles i amb el rodet estirar cadascuna d'elles, entre dues làmines de paper vegetal. Si pot ser amb un grossor d'uns 6cm aprox.
Reservem a la nevera durant 1 hora aproximadament, o fins que veieu que està ben dura.
Tallar les galetes amb forma de nen i col·locar-les a la bandeja del forn, amb una separació entre elles d'uns 3/4cm.
Fornejar durant 10/12min./180ºC/calor per dalt i per baix/alçada nº 2.
Deixar refredar damunt una reixeta, una vegada fredes les podeu decorar.

➟ Comencem a decorar!:
Important tenir tots els estris ben col·locats, que no ens falti res, facilita molt la feina; Organització.
Treballar amb el fondant: Agafar un bocí de fondant i estovar una mica amb les mans per tal que agafi temperatura i ens sigui més fàcil de manipular. 
Netejar amb molta cura la superfície de treball, abans d'estendre el fondant, i posar un polsim de sucre glass damunt. Amb l'ajuda d'un rodet, de plàstic, pvc o silicona, estirar el fondant de color gris. A mi m'agrada fi, uns 2cm aprox., però això us ho deixo al vostre gust. 
PANTALÓ I JERSEI: Una vegada tingueu el fondant estirat i lliset tallar amb el tallador de nen. Agafar el tallador rodó i tallar a l'alçada del coll, donant formeta rodona a la samarreta. Ara amb una "esteca" o ganivet sense serra tallarem a l'alçada de les mans i peus. Ens ha de quedar la silueta del vestit (jersei i pantaló), sense cap, mans ni peus. 
Mullar un pinzell amb aigua i pintar la part del darrera del fondant, ara ja ho podeu enganxar a la galeta. També ho podeu enganxar amb glassa, però trobo que amb aigua és més pràctic i queda molt bé.
Ara és el moment de marcar el fondant, que després es seca. Marquem la ratlla de separació entre el jersei i el pantaló, i la solapa del mocador. També hi podeu posar, amb un marcador, el nom del nen i la data del dia de la comunió.
CARAAra repetirem el mateix procés, però amb el color carn, i tallant amb el tallador rodó. Amb una "esteca" o escura dents marcarem els ulls i la boca. Enganxar a la galeta amb una mica d'aigua.
MANS I SABATES: Agafar una boleta de fondant (color carn per les mans i marró per les sabates) i modelar una miqueta. Enganxar amb una mica d'aigua i fer unes petites marques a les mans i uns punts a les sabates.
CABELLNo tindreu per casualitat un talla alls de metall?? je je je. Doncs us serà ben útil per fer el cabell. Hi poseu una mica de fondant color marró dins i apreteu, ja veureu quins fideus més monos us surten. Llavors és qüestió d'anar col·locant com més us agradi. Queda molt bonic!
CORBATAPot ser la part més complicada, o la més manual, ha estat fer la corbata. Amb l'ajuda d'un tallador rodó talleu una rodona, després ho partiu per la meitat i ja teniu la mitja lluna. Ara només queda tallar per dalt i donar una mica de forma.
La part de sota a mà, fent un triangle i modelant una mica. Amb una "esteca" o ganivet podeu fer unes petites marques simulant la roba arrugada.
Ja només queda posar unes quantes pigues (amb el retolador) al nostre nen de comunió i podrem donar per acabada la galeta.



























 Observacions:
 Important: Manipular la massa en fred, així no tindreu cap tipus de dificultat alhora de tallar les galetes. Penseu que a partir del mes d'abril/maig fins al setembre/octubre necessitaran més temps de nevera.
✎ És important pastar bé la massa per tal d'eliminar tot el aire possible, del contrari aquest tendeix a sortir durant la fornejada, quedant unes bombolles antiestètiques damunt la galeta.
✎ Si voleu fer les galetes tipus piruleta, una vegada tallades les galetes, i ben fredes, claveu una broqueta. Després fornegeu com us indico a la recepta. Un truc que mai falla, una vegada fornejada la galeta, i freda, fer rodar una mica la broqueta fins que salti, hi poseu un punt de glassa dins el forat i torneu a col·locar la broqueta. Ara segur que no sortirà!
✎ Important: Quan les galetes comencin a agafar un color daurat per les vores voldrà dir que és el moment òptim per treure-les del forn. Aquest és un bon indicatiu per saber que la galeta està ben fornejada, blanqueta per fora, amb un punt cruixent, i tova per dins.
✎ Penseu que les galetes una vegada surten del forn estan toves, deixeu-les reposar 5 minuts a la bandeja i després ja les podeu passar a una reixeta per que acabin de refredar-se.
Important: Una vegada obriu un paquet de fondant, haureu de tancar-lo molt bé amb paper film per tal que no s'eixugui i quedi sec.
✎ El color del vestit dependrà en part, de com sigui l'original o bé al vostre gust. En el nostre cas era gris al igual que el de l'Izan, el nen que feia la comunió.

Si teniu qualsevol dubte dieu-m'ho! us ajudaré amb molt de gust.



❤ Moltes gràcies a la Jessica pel detall i les llaminadures! 

2 comentaris:

  1. Doncs que he de dir jo que soc qui va enredar a la Sandra per fer aquestes galetes per la comunió del meu fill!!! Tenen feina, peró quan veus la cara del teu nen dient: va vestit com jo!!!! Veus que las tardas que hem passat fen-les val la pena.
    Gracies Sandra! !! I el detall es el mínim que podia fer. :-)

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hem fa molt il·lusió el teu comentari Jessica :)) M'ho vaig passar molt bé decorant les galetes i si a l'Izan li van agradar doncs que més podem demanar??!!.
      Petons guapa.

      Elimina

Gràcies per les vostres visites i comentaris!