➟ Ingredients:
✓ 250gr. de xufles
✓ 500gr. d'aigua freda
✓ 60gr. de sucre
✓ 250gr. de glaçons (pot ser aigua freda)
➟ Preparació amb thermomix:
Posar les xufles amb remull la nit anterior, per hidratar-les bé.
L'endemà, escórrer bé les xufles i posar-les al got de la thermomix. Pulveritzar durant 2min./vel.10.
L'endemà, escórrer bé les xufles i posar-les al got de la thermomix. Pulveritzar durant 2min./vel.10.
Afegir l'aigua (500gr.) i tornar a programar 2min./vel.10.
Colar la pasta d'aigua i xufles, amb la ajuda d'un drap de cotó o d'una gasa. Netejar bé el got de la thermomix i ficar dins el líquid resultant.
Afegir el sucre i els glaçons (o 250gr. d'aigua) i programar 2min./vel.5-10.
Servir ben fresqueta!
➟ Preparació tradicional:
Posar les xufles amb remull la nit anterior, per hidratar-les bé.
L'endemà, escórrer bé les xufles i posar-les en una liquadora o picadora, una mica potent. Pulveritzar durant 2 minuts a màxima potència.
Afegir l'aigua (500gr.) i tornar a programar 2 minuts més a màxima potència.
Colar la pasta d'aigua i xufles, amb la ajuda d'un drap de cotó o d'una gasa. Netejar bé el recipient de la picadora o liquadora i ficar dins el líquid resultant.
Afegir el sucre i els glaçons (o 250gr. d'aigua) i tornar a programar 2 minuts a màxima potència.
Servir ben fresqueta!
➟ Observacions:
✎ Recomano fer la orxata d'un dia per l'altre, guanya amb sabor i intensitat, a part que està molt més fresqueta.
✎ Com colar la pasta de xufles: Col·locar un colador d'inox, de tota la via, damunt un "bowl". Dins del colador hi posarem 2 o 3 gasses grans o un drap de cotó, millor les gases ja que filtren més ràpid. Anar ficant la pasta de xufles, pressionant amb una cullera per tal d'obtindre el màxim de líquid, i vigilant que no caigui la polpa dins del bowl!. Alhora de passar el líquid resultant al got de la thermomix, ho faig a través del colador, per si ha quedat una mica de polpa.
✎ Hi ha gent que aromatitza la orxata amb canyella i pela de llimona, trobo que queda molt millor sense, però aquesta decisió ja us la deixo a vosaltres.
✎ Si elaboreu la orxata de forma tradicional, i el vostre robot de cuina no té gaire potència, us recomano posar-hi aigua en tot el procés. També haureu de tenir en compte la capacitat, en litres, del recipient de la liquadora o picadora.
✎ Conservació: 48 hores com a màxim a la nevera.
Encara que us sembli un procés massa complicat, resulta molt més fàcil del que sembla. Obtindreu una orxata casolana la mar de bona, deliciosa, res d'envejar a la que ens puguin servir en la millor de les millors gelateries.
➟ Font: Vorwerk
✎ Com colar la pasta de xufles: Col·locar un colador d'inox, de tota la via, damunt un "bowl". Dins del colador hi posarem 2 o 3 gasses grans o un drap de cotó, millor les gases ja que filtren més ràpid. Anar ficant la pasta de xufles, pressionant amb una cullera per tal d'obtindre el màxim de líquid, i vigilant que no caigui la polpa dins del bowl!. Alhora de passar el líquid resultant al got de la thermomix, ho faig a través del colador, per si ha quedat una mica de polpa.
✎ Hi ha gent que aromatitza la orxata amb canyella i pela de llimona, trobo que queda molt millor sense, però aquesta decisió ja us la deixo a vosaltres.
✎ Si elaboreu la orxata de forma tradicional, i el vostre robot de cuina no té gaire potència, us recomano posar-hi aigua en tot el procés. També haureu de tenir en compte la capacitat, en litres, del recipient de la liquadora o picadora.
✎ Conservació: 48 hores com a màxim a la nevera.
Encara que us sembli un procés massa complicat, resulta molt més fàcil del que sembla. Obtindreu una orxata casolana la mar de bona, deliciosa, res d'envejar a la que ens puguin servir en la millor de les millors gelateries.
➟ Font: Vorwerk
❤ La autèntica orxata de xufles!!! ❤
Que rica la horchata me encanta, y fresquita mucho mas. bs.
ResponEliminaEn casa nos encanta a tod@s, no veas la chiquituza como se llena los vasos je je je.
EliminaBesitos.
Ja pensaves que no venia a veure l'orxata tan bona que has fet. Jo la tinc al blog i sense sucre i no veges lo bona que estava. Però en dos anys no l'he tornat a fer. Les xufles són cares inclús ací, massa cares, però no té preu fer-la casolana. La de botella és de pena,
ResponEliminaM'encanta saber que la menudeta la beu i li agrada.
Molts besets guapa
Per cert, si a mi em van quedar bons sense sucre, prova a fer els meus fartons amb sucre i ja veuràs quina passada al mullar-los en l'orxata. De segur, que la nena disfrutarà.
EliminaLo de fer-los amb orxata i fer la cobertura també amb ells, va ser imaginació, pero pots fer-ho sense.
http://thermofan.blogspot.com.es/2012/09/fartons-pegajosos-con-glaseado-de.html
Ostres Marisa! Quina casualitat... Avui pensava a buscar una recepta de fartons mmmmmm o sigui q hem quedo amb la teva.
EliminaMoltes gràcies guapa!!!
Petons.
T'he de confessar... que no sé ni quin gust té l'orxata, jajaja!! En sèrio, alguna vegada la vaig tastar de petita i com que no em va agradar, ja no l'he tastat mai més...
ResponEliminaM'encanten les fotos, amb aquest sac que hi poses queden molt xules!
Petons guapa!
Pili no hem puc creure que no hagis tastat la orxata!!!! no pot ser!!! ja ja ja ja. Doncs no triguis més pq està deliciosa mmmmmmmm.
EliminaEl sac li vaig prendre al meu home je je je, és d'avellanes je je.
Petons, Sandra.