Traductor

dijous, 22 de gener del 2015

3

[Iogurt cremós]

















  8 hores aprox.   600/700gr. aprox.

 Ingredients: 

✓ 1 iogurt natural  
✓ 1.500gr. de llet fresca (1,5 litres)

 Preparació amb thermomix:

ELABORACIO DEL IOGURT:
Ficar la llet al got de la thermomix i programar 7min./50ºC/vel.1.
Afegir el iogurt i programar 5min./37ºC/vel.3. Ficar dins d'un "bowl" i reservar.
Pre calentar el forn a 50ºC i ficar dins el "bolwl" amb la preparació anterior reservada. Tapar amb un drap de cotó, APAGAR EL FORN, i tancar la porta. Deixar reposar durant 2 hores.
Passades les 2 hores remenar amb una cullera de fusta per aconseguir una barreja homogènia.
Tornar a pre calentar el forn a 50ºC durant 1 minut i APAGAR-LO. Deixar reposar durant 3 hores més.

Nota: Podeu engegar el forn cada hora, aproximadament, o quan observeu que perd temperatura. És molt important que la temperatura no superi els 50ºC.

FILTRAR EL IOGURT (per que sigui cremós)
Ficar unes gases o drap de cotó dins d'un colador, sense deixar cap espai sense tapar. Sota posarem una olla o "bowl", i serà on anirà caient el sèrum resultant del filtrat.
Abocar, damunt les gases/drap, el iogurt resultant anterior i reservar durant 3/4 hores per tal que filtri part del sèrum. Aquí ja dependrà de si us agrada més o menys dens. Jo el vaig deixar 3 hores i vaig aconseguir 600gr. de sèrum aproximadament.

El resultat del filtrat serà un iogurt cremós i deliciós.

 Preparació tradicional:

Ficar la llet dins d'una olla i escalfar, a foc suau, durant 7 minuts aprox. És molt important que la temperatura no superi MAI els 50ºC.
Afegir el iogurt i remenar durant 3/5 minuts més. 
Pre calentar el forn a 50ºC i ficar dins la olla amb la preparació anterior reservada. Tapar amb un drap de cotó o la tapa, APAGAR EL FORN, i tancar la porta. Deixar reposar durant 2 hores.
Passades les 2 hores remenar amb una cullera de fusta per aconseguir una barreja homogènia.
Tornar a pre calentar el forn a 50ºC durant 1 minut i APAGAR-LO. Deixar reposar durant 3 hores més.

Nota: Podeu engegar el forn cada hora, aproximadament, o quan observeu que perd temperatura. És molt important que la temperatura no superi els 50ºC.

FILTRAR EL IOGURT (per que sigui cremós)
Ficar unes gases o drap de cotó dins d'un colador, sense deixar cap espai sense tapar. Sota posarem una olla o "bowl", i serà on anirà caient el sèrum resultant del filtrat.
Abocar, damunt les gases/drap, el iogurt resultant anterior i reservar durant 3/4 hores per tal que filtri part del sèrum. Aquí ja dependrà de si us agrada més o menys dens. Jo el vaig deixar 3 hores i vaig aconseguir 600gr. de sèrum aproximadament.

El resultat del filtrat serà un iogurt cremós i deliciós.



























 Observacions:

Si veieu que queda massa cremós, aneu afegint sèrum i remenant fins aconseguir la textura desitjada.
✎ No tireu el sèrum resultant, el podeu utilitzar per fer altres preparacions com ara cócs o pastissos.
✎ Conservació: en un recipient hermètic, a poder ser de vidre, i conservar a la nevera durant 4/5 dies.
✎ El més important i a tenir en compte alhora d'elaborar iogurt casolà, és la temperatura. Aquesta ha de ser agradable i no superar MAI els 50ºC, si ho féssim estaríem eliminant els ferments làctics, que són els responsables de fer que el iogurt qualli. Per el contrari, si no els hi donem la suficient temperatura passaria el mateix, no quallaria.

















 Increïble 

3 comentaris:

  1. Hola guapa. Ja tenia ganes de saber de tu. Espere que tot vaja bé.
    Faig iogur a casa, però l'he fet de dues formes diferents a la teva. Me l'emporte perquè m'agrada moltíssim. Besets forts.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola Marisa! doncs sembla que torno a estar per aquí, i que duri je je je. Si vols pots fer la teva recepta i simplement filtrar el sèrum fins aconseguir la textura desitjada. Ja veuràs que deliciós queda.
      Molts petons guapa.

      Elimina
  2. Hola guapa!!!
    Vaig veure el missatge que em vas deixar al bloc, però em passa igual que tu, que últimament no arribo (sí, hem de prioritzar...).
    No vaig anar al Hadmade festival, tot i que estava a Barcelona. A veure si l'any que ve hi torno!
    Petons guapa!

    ResponElimina

Gràcies per les vostres visites i comentaris!