Traductor

dimecres, 17 de juny de 2015

2

[Pastís d'arròs amb llet i coco]



  1 hora (més el temps de repòs)    6 racions

 Ingredients: 


PER LA BASE
✓ 120gr. de galetes napolitanes **(200gr.)
✓ 50gr. de mantega **(80gr.)

PER EL PASTIS
✓ 650gr. de llet sencera **(1 litre)
✓ 85gr. d'arròs rodó **(130gr.)
✓ 70gr. de sucre **(110gr.)
✓ 5/10 gr. de coco ratllat **(30gr.)
✓ 130gr. de nata per muntar **(200ml.)
✓ 1/2 *c/s de sucre (per la nata muntada) **(1 c/s)
✓ 4 làmines de gelatina (o 6,5gr. aprox.) **(6 làmines)
✓ 1 branca de canyella
✓ Pela de mitja llimona **(pela 1 llimona)
✓ Pela de mitja taronja **(pela 1 taronja)
✓ Canyella amb pols (decoració)

*c/s: Cullerada sopera

**Entre parèntesi us poso quantitats per un motlle de 23/24cm.

 Preparació amb thermomix:

Ficar al got les galetes i la mantega. Triturar 10seg./vel.6. Ficar dins del motlle i pressionar amb una cullera fins que quedi ben repartit. Reservar a la nevera.
Passar un aigua al got de la thermomix i ficar la llet, la pela de llimona, la pela de taronja, la branca de canyella i l'arròs. Programar 45min./90ºC/gir a l'esquerra/velocitat cullera.
Hidratar les làmines de gelatina amb aigua freda durant 10 minuts.
Quan hagi finalitzat el temps, treure la branca de canyella, la pela de taronja i la pela de llimona, amb cura de no cremar-nos!. Afegir la gelatina, ben escorreguda, el sucre i el coco. Programar 10min./90ºC/vel. 2,5.
Una vegada fet l'arròs amb llet, ficar dins d'un "bowl" i tapar amb film. Deixar temperar, remenant de tant en tant.
Quan l'arròs amb llet estigui tebi, muntar la nata amb la cullerada sopera de sucre.
Amb moviments envolvents anirem incorporant la nata muntada a l'arròs amb llet.
Abocar la mescla, d'arròs amb llet, dins del motlle escollit i tapar amb film per tal que no es ressequi. Reservar a la nevera un mínim de 3/4 hores. Millor d'un dia per l'altre.
Desmotllar amb molt de cura i decorar al vostre gust amb la canyella en pols.


 Observacions:

✎ Per aquestes quantitats he utilitzat un motlle desmotllable de 15x8cm
✎ Si li poseu un altre tipus de galetes, al primer punt, afegir una cullerada de postres de canyella amb pols.
✎ Per que estigui ben fresqueta la podeu posar, 30 minuts abans de servir, al congelador.




















    ❤  Si us agrada l'arròs amb llet... US ENCANTARÀ!!!! 


2 comentaris:

Gràcies per les vostres visites i comentaris!