⌚ 20 minuts ♨ 2 racions
➟ Ingredients
✓ 21 galets aprox.
Pel farcit:
✓ 1 paquet de varetes de cranc (surimi) o 3 varetes
✓ 1 llauna petita de tonyina amb oli d'oliva
✓ 1 ou dur
✓ 30gr. de formatge crema
Per la ajonesa:
✓ 150gr. de llet
✓ 300gr. d'oli de girasol
✓ 1 dent d'all
✓ Sal
✓ Unes gotes de suc de llimona
Per decorar:
✓ Ajonesa
✓ Ou filat o 1 rovell d'ou cuit ratllat
➟ Preparació amb thermomix
Bullir la pasta (galets) durant el temps indicat al paquet i reservar a la nevera per que estigui ben fresqueta.
Una vegada feta la pasta, farem la maionesa o lactonesa, en el meu cas vaig fer una ajonesa, que és tan simple com afegir un dent d'all a la lactonesa. Primer hem de pesar l'oli i reservar. Ficar al got la llet, la sal i el dent d'all. Programar 1min./37ºC/vel.5, baixar les restes cap a les fulles i programar 3min./37ºC/vel.5, col·locar el cubilet a la tapa i, amb la thermomix amb marxa, anar afegint l'oli sobre la tapa i a poc a poc, per que vagi caient lentament. Després afegir les gotes de suc de llimona de la mateixa manera. Una vegada estigui feta reservar a la nevera per que estigui ben fresqueta.
Sen se passar cap aigua al got de la thermomix, baixar la resta de ajonesa cap a les fulles i afegir les varetes de cranc, la tonyina, el formatge crema i l'ou dur. Triturar 5seg./vel.6, baixar les restes cap a les fulles i tornar a triturar 5seg./vel.6.
Posar la pasta dins d'una màniga pastissera i farcir els galets que teníem reservats.
Anar col·locant els galets en una safata, boca tarrossa, i cobrir amb la ajonesa, decorar amb ou filat o ratllant un rovell d'ou cuit.
Reservar a la nevera fins l'hora de servir, per que estigui ben fresquet.
Sen se passar cap aigua al got de la thermomix, baixar la resta de ajonesa cap a les fulles i afegir les varetes de cranc, la tonyina, el formatge crema i l'ou dur. Triturar 5seg./vel.6, baixar les restes cap a les fulles i tornar a triturar 5seg./vel.6.
Posar la pasta dins d'una màniga pastissera i farcir els galets que teníem reservats.
Anar col·locant els galets en una safata, boca tarrossa, i cobrir amb la ajonesa, decorar amb ou filat o ratllant un rovell d'ou cuit.
Reservar a la nevera fins l'hora de servir, per que estigui ben fresquet.
➟ Observacions:
✎ Podeu farcir els galets amb una cullera petita, però és molt més fàcil i ràpid amb una màniga pastissera.
✎ Us deixo la recepta de la lactonesa de codonyat o normal, feu clic AQUI per saber-ne més.
❤ Un plat de 10, senzill i boníssim! ❤
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada
Gràcies per les vostres visites i comentaris!