Traductor

divendres, 30 d’octubre del 2015

1

[Panellets de taronja i xocolata]


 1 hora   25 unitats (en funció del tamany)  

 Ingredients:

Massapà:
✓ 250gr. de farina d'ametlla
✓ 125gr. de sucre
✓ 50gr. d'aigua mineral

Raspadura d'una taronja
100/125gr. xocolata negre fondant (per fondre)

 Preparació tradicional:

Primer de tot farem el massapà, ficant en un cassó l'aigua, la sucre, i ho portarem a ebullició, sense deixar de remenar amb una cullera de fusta.
Una vegada arrenqui el bull, enretirar del foc i afegir tota la farina d'ametlla de cop.
Remenar amb una cullera de fusta fins que veieu que està tot ben integrat i deixar reposar fins que el massapà estigui temprat o fred.
Una vegada fred el massapà, ja el tindreu llest per començar a elaborar els panellets, en aquest cas els farem de taronja i xocolata.
Pre calentar el forn a 200ºC.
Afegir la raspadura de taronja al massapà i mesclar una mica, fins que observeu que està completament integrada.
Formar boletes del mateix tamany, uns 10/14gr. aproximadament cadascuna. A mi m'agraden petits, per això les unitats finals poden variar en funció del tamany que les feu.
En aquest cas els hi vaig donar forma de tub, resulta més fàcil de cobrir amb la xocolata que no pas rodons, però els hi podeu donar la forma que més us agradi.
Fornejar durant 5/6min./200ºC/calor per dalt i per baix/alçada nº 2.
Mentre esperem que es refredin una mica els panellets, fondrem la xocolata al microones o al bany maria, com ho feu normalment.
Ara només ens queda banyar els panellets amb la xocolata fosa i reservar a la nevera uns 20/30 minuts.
  
Observacions:
 
És molt important no treballar gaire el massapà, us podria donar problemes durant la cocció.
Molt important no fornejar més de 6 minuts, han de quedar tobets per dins. Si us passeu quedaran durs... penseu que el massapà ja està fet, es tracta de daurar els panellets una miqueta.

 Altres receptes de panellets: 
  
Mireu quina safata més bonica vaig fer l'any passat, semblen sortits d'una pastisseria, je je je. Espero que us agradin i els disfruteu tant com ho fem nosaltres!. FELIÇ CASTANYADA!


Una autèntica delícia! 
  

1 comentari:

  1. Hola Sandra. Fa temps que no sé de tu. Espere que tot vaja molt bé.
    Els panellets amb taronja i xocolata deuen estar molt bons. A mi m'encanta la mescla. Tots t'han quedat preciosos.
    Molts besets

    ResponElimina

Gràcies per les vostres visites i comentaris!