Traductor

dilluns, 18 de gener de 2016

0

[Beguda natural de civada]


  5min.    1 litre aprox.

 Ingredients: 
✓ 1 litre d'aigua
✓ 40gr. de flocs de civada integral (prèviament amb remull)
✓ 6 dàtils sense os
✓ 1/2 branca de canyella (opcional)

 Preparació amb thermomix:
Ficar amb remull els flocs de civada la nit anterior (8/12 hores).
Esbandir amb aigua neta els flocs de civada i ficar dins del got de la thermomix junt amb l'aigua, els dàtils i la branca de canyella. Programar  2min./vel.prog. 8-10.
Amb la ajuda d'un drap de cotó o gassa filtrar la beguda de civada.
Conservar a la nevera durant 4-5 dies.

➟ Observacions:
✎ Els flocs de civada poden ser normals o integrals, els que prengueu normalment.
✎ Si no us agraden els dàtils, o no els podeu menjar, podeu endolcir la beguda de civada amb mel o altres edulcorants.

És bo saber el per que de les coses, i llegint m'he adonat que cometia alguns errors amb el procés d'elaboració de les llets vegetals. Una molt important és el remull de les llavors o fruits secs. No és imprescindible, però gràcies al remull estarem bevent una llet vegetal amb tots els seus nutrients i 100% natural.
Amb el remull el que fem és activar les llavors o fruits secs, desactivant certs inhibidors enzimàtics. Així estarem facilitant la seva ingesta, mol més fàcil de digerir per el nostre estomac, i conservant les seves vitamines i minerals.
Aquest procés només funcionarà amb llavors o fruits secs que no han estat torrats,  tenen que estar CRUS.
D'altra banda, els cereals, com ara l'arrós, quinoa, etc, hauran de ser CUITS, mai en cru, ja que aquests poden ser indigests per el nostre estomac.

Us animo a indagar i llegir una miqueta sobre el tema, és molt interessant!.

 ➟ Font: Danza de Fogones


























❤ Animeu-vos a descobrir el meravellós món de les llets vegetals! 


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Gràcies per les vostres visites i comentaris!