Traductor

divendres, 15 de gener de 2016

1

[Sandvitx de salmó amb pa de motlle casolà]


  2 hores i 30 minuts (pa)    800gr. aprox. (pa)

Ingredients:

Per el pa de motlle:
✓ 540gr. de farina de força
✓ 350gr. de sèrum de llet

✓ 45gr. de sucre (o mel, agave...)
✓ 10gr. de sal
✓ 2 ous batut "M" (1 per la massa i l'altre per pintar el pa)
✓ 55gr. de mantega a temperatura ambient 
✓ 25gr. de llevat fresc
Llavors de rosella (opcional)
 
  Per el sandvitx:
✓ 1/2 alvocat madur
✓ Ceba
✓ Unes gotes de suc de llima
✓ Sal
✓ Oli d'oliva
✓ Salmó fumat
✓ Canonges 
✓ Maionesa o lactonesa de codonyat (VEURE RECEPTA)
 
Preparació amb thermomix (elaboració del pa):

Ficar dins del got de la thermomix el sèrum de llet, la mantega i el llevat fresc. Programar 1min./37ºC/vel.1. Si el sèrum de la llet està fred de la nevera programar 2 minuts.
Afegir la farina, el sucre, la sal i 1 ou batut. Mesclar durant 10seg./vel.6, i tot seguit 3min./vel. espiga.
Pinzellar un bowl amb oli i ficar la massa resultant. Enganxa força, no us espanteu per que és normal. Jo m'ajudo d'una llengua de gat per treure-la del got de la thermomix. Tapar amb un drap de cuina i deixar que reposi durant 1 hora o fins que augmenti el seu volum.
Desgasificar la massa amb una cullera de fusta i ficar dins del motlle desitjat, millor un del tipus plum cake. Deixar que reposi durant 1 hora o fins que augmenti de volum.
Pre calentar el forn a 200ºC.
Pinzellar el pa amb ou batut i ficar les llavors de rosella per damunt.
Fornejar durant 30min./190ºC/calor per baix/alçada nº 2.

Preparació (elaboració del sandvitx): 

Treure la carn al alvocat, afegir una mica de ceba talladeta a daus molt petits, unes gotes de llima, un polssim de sal i un rajolí d'oli. Xafar amb la ajuda d'una forquilla, fins que estiguin tots els ingredients ben integrats. Ha de quedar com una pasta de color verd.
Ficar una capa generosa en una llesca del pa, damunt ficar dues o tres rodanxes de salmó fumat, damunt unes fulles de canonges i per últim la lactonesa de codonyat. Podeu ficar la varietat d'enciam, brots o germinats que més us agradi.
  
 Observacions:

Podeu utilitzar les llavors que més us agradin per decorar el pa, com ara lli. També podeu posar flocs de civada per exemple.
És una massa que enganxa moltíssim, per això és molt difícil de treballar amb les mans. Podeu afegir més farina si li voleu donar forma, sen se motlle, però no quedarà tan esponjós... La farina pot ser integral, i la varietat que més us agradi com ara d'espelta o blat.
Si no teniu sèrum de la llet podeu subtituir per llet o aigua.
Per fer el sandvitx podeu utilitzar els ingredients que més us agradin, teniu moltes opcions. 
 
 
Soc addicta als sandvitxos, si poden ser amb pans fets a casa millor que millor, el sabor canvia 100%. Ja veieu que només amb 4 ingredients com qui diu podeu preparar cosetes delicioses.
 
BON CAP DE SETMANA!!
 



















M'encanten els sandvitxos!!!
 
 

1 comentari:

  1. Hola Sandra. Feliç Any.
    No sé si quedar-me en el pa, en el sadvitx o tot junt com tu has fet.
    Molt bona pinta.
    Beset fort

    ResponElimina

Gràcies per les vostres visites i comentaris!