Traductor

dimarts, 8 de març de 2016

2

[Mató]























  12min. (elaboració) + repòs   300gr. aprox.

Ingredients:
 
✓ 1 litre de llet sencera

✓ 50gr. de suc de llimona colat
 
Preparació amb thermomix (TM31 / TM5):

Al got de la thermomix ficarem la llet i la escalfarem durant 10min./90ºc/vel.1.
Afegir 35gr. del suc de llimona i programar 2min./90ºc/vel.1.
Afegir els 15gr. del suc de llimona restants i deixar reposar 15 minuts dins del got de la thermomix. Passats els 15 minuts, reservar a un "bowl" fins que estigui a temperatura ambient (1 hora aprox.).
Filtrar el líquid amb la ajuda d'una gassa o drap de cotó. Si li voleu donar formeta rodona com el meu, ficar dins d'un motlle tapat amb unes gasses, i fer una mica de pressió amb una cullera.
Reservar a la nevera durant 2/3 hores, o fins el seu consum.
  
Observacions:

El podeu menjar amb mel, sucre, agave... a mi m'agrada molt amb mel, està boníssim!.
El podeu acompanyar de fruits secs.
El pode acompanyar de qualsevol coulis de fruita.
Podeu elaborar d'altres receptes com ara un deliciós pastís de formatge, flams, etc.
El líquid resultant NO EL TIREU!, és el sèrum de la llet i el podeu utilitzar per elaborar cócs, coques, pans o madalenes. Aquí teniu l'enllaç d'un PA DE VIENA i un PA DE MOTLLE fets amb sèrum de llet.
El mató casolà és més delicat que el comercial i només aguanta unes 24/30 hores aproximadament, a la nevera. Notareu que s'ha fet malvé quan faci olor a agri. Si no la noteu, tranquils/les el podeu menjar.



 




Senzcill d'elaborar i boníssim, animeu-vos!

2 comentaris:

  1. Estimada Sandra. Haguès vingut a veure el teu mató igualment, però desprès de llegir el teu comentari, vinc emocionada i molt agraïda per les teues paraules. Moltes gràcies per el teu carinyo. Sóc molt mare i m'encanta despertar eixa sensació en tu.
    La recepta me l'emporte perquè estic fent-lo en el recipient de Lekué i no m'agrada gens al microones. Per a mi Lekué, no funciona mai.
    El faré en la maquineta i t'ho diré.
    Molts besets i una forta abraçada.

    ResponElimina
  2. No he tardat massa. Ja el tinc publicat i perfecte. Repetiré i provaré en llet desnatada.
    Gràcies per la recepta.
    Mira una que en tinc de formatge cremòs que t'agradarà.
    Molts besets
    http://thermofan.blogspot.com.es/2016/03/requeson-casero-mato-de-sandra-tmx-t.html

    ResponElimina

Gràcies per les vostres visites i comentaris!