Traductor

dilluns, 28 de març de 2016

0

[Mona de Pasqua 2016]























 45 minuts    8/10 racions

 Ingredients: 

Pa de pessic 
✓ 6 ous "M" (6)
✓ 180gr. de farina de rebosteria 
✓ 180gr. de sucre 
✓ Essència de vainilla o ametlla

Farcit
✓ Melmelada de préssec

Cobertura: ganache de xocolata
✓ 200gr. de nata per muntar
✓ 300gr. de xocolata per fondre

Decoració
✓ Ametlla crocant

Almívar
✓ 50gr. d'aigua
✓ 50gr. de "Pacharán" o vi dolç
✓ 130gr. de sucre

 Preparació amb thermomix:

Pa de pessic
Pre calentar el forn a 200ºC
Col·locar la papallona a les fulles i afegir els ous i el sucre. Programar 6min./37ºC/vel.4.
Afegir l'essència de vainilla o ametlla i tornar a programar 6min./vel.4.
Afegir la farina i barrejar durant 4seg./vel.3. Acabar de barrejar amb la espàtula o llengua de gat.
Untar el motlle amb mantega o folrar-ho amb paper vegetal, i abocar la mescla.
Fornejar durant 30min./180ºC/calor per dalt i per baix/alçada nº 2

Nota: He utilitzat un motlle de 20cm.

Almívar
Ficar tots els ingredients al got de la thermomix i programar 7min./100ºC/vel.2. Deixar atemperar abans d'utilitzar. RESERVAR.

Ganache de xocolata
Ficar la nata dins del got de la thermomix i programar  4min./90ºC/vel. cullera.
Afegir la xocolata a bocins i programar 1min./vel. 2.
Reservar fins que ens quedi una crema espessa i untuosa.


























Per muntar la mona
Obrir el pa de pessic per la meitat i ficar l'almívar a les dues meitats, us podeu ajudar d'un pinzell.
Tot seguit untar una meitat amb la melmelada de préssec i tapar.
Cobrir amb la cobertura de ganache de xocolata i decorar amb un cornet si voleu. Ficar el crocant per el lateral.
Ara només falta decorar la mona amb ous de pasqua, pollets, conillets o plomes.


























❤ Feliç dia de la Mona! ❤ 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Gràcies per les vostres visites i comentaris!