Traductor

divendres, 24 de febrer de 2017

0

[Pa d'espelta amb panses, nous i llavors]

 3 hores   Per un pa d'un kilo aproximadament

 Ingredients:

✓ 355gr. d'aigua
✓ 250gr. de farina integral d'espelta

✓ 250gr. de farina de força

✓ 70gr. de flocs de civada
✓ 15gr. de mel
1 c/p de sal
✓ 20gr. de llevat fresc
✓ 50/70gr. de llavors vàries (per decorar i farcir el pa)
✓ 50gr. de nous
✓ 50gr. de panses

*c/p: cullerada de postres

 Preparació amb thermomix:

Ficar l'aigua, la mel i el llevat al got de la thermomix i programar  1min./37ºC/vel.1.
Afegir la farina, els flocs de civada i la sal, programar 10seg./vel.6 i seguidament 1min./velocitat espiga.
Ficar la massa dins d'un "bowl", o deixar dins del got de la thermomix, i tapar amb un drap de cotó. La deixarem llevar durant una hora o hora i mitja, aproximadament, depenent de la temperatura o humitat que faci trigarà més o menys. Per tenir una guia, la podeu deixar fins que hagi doblat el seu volum. 
Treure la massa del "bowl" i desgasificar per tal de treure l'aire que hagi pogut agafar. Afegir les nous, les panses i les llavors. Pastar a mà fins que tots els ingredients estiguin ben integrats.
Donar forma allargada i ficar dins del motlle escollit. El meu és un motlle especial de pa que porta tapa, però aquest cop no li vaig ficar, medeix 9cm alt x 30cm de llarg.
Mullar la superfície de la massa amb aigua i ficar llavors per damunt.
Deixar reposar fins que hagi doblat el seu volum, una hora aproximadament, igual que el llevat anterior. Heu d'observar la massa, per que si comença a fer bon temps pot ser que amb una horeta en tingueu suficient.
Precalentar el forn a 220ºC.
Baixar la temperatura a 180/190ºC i fornejar durant 45min./alçada nº 2/calor per dalt i per baix.

Us deixo dues receptes de pa, ja publicades al bloc anteriorment:
 Observacions:
✎ La quantitat de llavors, panses i nous la podeu modificar al vostre gust.
✎ Si voleu un pa 100% integral, podeu ficar 500gr. de farina d'espelta. La resta d'ingredients no varien.
✎ Una vegada fred, el podeu tallar i congelar en bossetes individuals. Només cal que el traieu 20 minuts abans i ja el tindreu llest per menjar. 
✎ Si no teniu thermomix, ho podeu pastar a mà, és molt senzill. Només heu de ficar tots els ingredients en un bowl i mesclar amb una cullera de fusta. Quan estiguin integrats, treure la massa del bowl i continuar amb les mans. Important ficar l'aigua tèbia per afavorir el llevat. Continuar la recepta segons s'indica.

























Amb crema de cacau... mmmmm



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Gràcies per les vostres visites i comentaris!