Traductor

dimecres, 1 de març de 2017

0

[Pa de mantega amb nous]



 3 hores   Per un pa d'un kilo aproximadament

 Ingredients:

✓ 150gr. de nous (més 4 nous senceres per decorar)
✓ 200gr. de llet

✓ 25gr. de llevat fresc

✓ 2 ous + 1 batut per pintar el pa
✓ 120gr. de mantega a tª ambient 
✓ 2 c/c de sucre
✓ 500gr. de farina de força
✓ 1 c/c de sal

*c/c: culleradeta de cafè

➟ Preparació amb thermomix:

Ficar 100gr. nous al got de la thermomix i programar 5seg./vel.5. Reservar i afegir la resta de nous partides en bocins grans.
Ficar la llet al got i programar 1min./37º/vel.1. Afegir el llevat fresc i mesclar durant 10seg./vel.4.
Afegir la mantega, 2 ous, el sucre, la farina i la sal. Mesclar durant 20seg./vel.6 i tot seguit programar 2min. i 30 seg./velocitat espiga.
Afegir les nous reservades i programa 30 seg./velocitat espiga. Deixar reposar la massa dins del got durant una hora, o fins que dobli el seu volum.
Dividir la massa en tres bocins iguals i formar tres cilindres; deixar reposar 5 minuts. Unir els tres cilindres per un extrem i fer una trena, en acabar unir i sellar la part final.
Ficar la trena en un motlle, tapar amb un drap de cotó i deixar reposar durant 1 hora, o fins que dobli el seu volum.
Pre calentar el forn a 200ºC.
Pintar la trena amb ou batut i decorar amb les nous restants. Fornejar durant 40/45min./180ºC/calor per dalt i per baix/alçada nº 2.


Voleu un suggeriment? lactonesa, ruca, alvocat xafadet o "guacamole", fromatge brie i salmó fumat... el suau sabor de les nous i la mantega fan que sigui una fusió increïble.




























 Observacions:

✎ El temps de llevat dependrà, en part, de la temperatura i humitat ambient que hi hagi, per això us recomano que aneu observant la massa. En el meu cas, a l'hivern acostuma a trigar una hora, i a l'estiu 30/45 minuts.
✎ La llet pot ser d'origen animal o vegetal, com més us agradi o convingui.

 Font: Vorwerk


























❤ Un caprici de tant en tant... 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Gràcies per les vostres visites i comentaris!