⌚ 45minuts ♨ 8/10 persones.
➟ Ingredients:
✓ 1 iogurt de llimona (125gr.)
✓ 1 mida del iogurt d'oli (110gr. aprox.)
✓ 2 mides del iogurt de sucre (230gr. aprox.)
✓ 3 mides del iogurt de farina (200gr. aprox.)
✓ 4 ous "M" (190gr. aprox.)
✓ 1 sobre de llevat químic
✓ Ratlladura d'una llimona
✓ Sucre glass per decorar
➟ Preparació amb thermomix:
PRE CALENTAR EL FORN A 180ºC
Posar el iogurt, l'oli i els ous al got de la thermomix i mesclar durant 10seg./vel.4.
Afegir el sucre, la farina, el llevat químic i la ratlladura de llimona. Mesclar durant 10seg./vel.6.
Ficar la mescla dins del motlle desitjat, el meu de corona i de 24cm, i fornejar durant 40min./180ºC/calor per dalt i per baix/alçada nº 2.
Deixar refredar per complet abans de treure'l del motlle, sinó es podria trencar.
PRE CALENTAR EL FORN A 180ºC
Posar el iogurt, l'oli i els ous en un "bowl" i batre amb una batedora (elèctrica o a mà).
Afegir el sucre, la farina, el llevat químic i la ratlladura de llimona. Batre fins que els ingredients estiguin ben integrats.
Ficar la mescla dins del motlle desitjat, el meu de corona i de 24cm, i fornejar durant 40min./180ºC/calor per dalt i per baix/alçada nº 2.
Deixar refredar per complet abans de treure'l del motlle, sinó es podria trencar.
Decorar amb una mica de sucre fi, glass.
➟ Observacions:
✎Si voleu una molla més compacta poseu 3 ous, amb les mides que us proposo us quedarà més esponjós, però de les dues maneres està bo, de fet la meva àvia i la mama sempre han posat 3 ous.
✎Per fer aquest cóc no cal tenir batedores elèctriques ni robots de cuina sofisticats, amb una vareta manual en tindreu prou. Penseu que aquesta recepta fa molts i molts anys que es fa!.
✎Aquest cóc queda bé amb qualsevol motlle, sigui rodó, rectangular, quadrat, de plum cake...
✎Aquest és el cóc bàsic al que li podem afegir el que més ens agradi, com ara pomes a bocins, xocolata, vainilla...
✎Si el voleu de xocolata, només heu de substituir cacau en pols per farina, jo faria uns 20/30 gr. de cacau.
✎Utilitzo oli d'oliva per a totes les elaboracions de rebosteria, però si us sembla fort de gust el podeu posar de gira sol.
També s'anomena cóc ràpid 1, 2, 3 per les mides emprades (1 d'oli, 2 sucre i 3 farina). Si voleu més informació sobre la seva història només heu de fer clic AQUÍ.
✎Utilitzo oli d'oliva per a totes les elaboracions de rebosteria, però si us sembla fort de gust el podeu posar de gira sol.
També s'anomena cóc ràpid 1, 2, 3 per les mides emprades (1 d'oli, 2 sucre i 3 farina). Si voleu més informació sobre la seva història només heu de fer clic AQUÍ.
❤ Un clàssic que no pot faltar en cap casa, preneu-ne nota! ❤
No sembla de iougurt. Preciós, senzill i de segur que molt bo. NO el tinc al blog i fa segles que no el faig, però m'enduc la recepta i els teus consells. b7s i bon cap de setmana
ResponEliminaGràcies Marisa!! Ara feia temps que no el feia i quan el vaig tastar mmmmmmm quins records... Senzill d'elaborar i amb un resultat espectacular.
EliminaPetonets i bon cap de setmana!
Sandra.
Mmm...que rico!!! Tiene una pinta sensacional, se ve super esponjoso!!
ResponEliminaBesos y buen finde!!!
Muchas gracias guapa!
EliminaSandra
Mira per on, ja l'he fet i espectacular. El done la raó, amb 4 ous, queda molt millor.
ResponEliminaJa el tinc al blog, que mira que l'he fet vegades i com el meu fill no menja dolç i jo sense sucre, no hi havia manera.
A veure si sé alguna cosa de tu i espere que estigues bé tu i tota la teua gent.
Besets.
http://thermofan.blogspot.com.es/2014/11/bizcocho-de-yogur-el-de-toda-la-vida.html