Traductor

dijous, 12 de juny del 2014

5

[Cóc del iogurt o cóc ràpid 1, 2, 3]



























 45minuts    8/10 persones.

 Ingredients:

✓ 1 iogurt de llimona (125gr.)
1 mida del iogurt d'oli (110gr. aprox.)
2 mides del iogurt de sucre (230gr. aprox.)
3 mides del iogurt de farina (200gr. aprox.)
✓ 4 ous "M" (190gr. aprox.)
✓ 1 sobre de llevat químic
✓ Ratlladura d'una llimona
✓ Sucre glass per decorar

 Preparació amb thermomix: 

PRE CALENTAR EL FORN A 180ºC
Posar el iogurt, l'oli i els ous al got de la thermomix i mesclar durant 10seg./vel.4.
Afegir el sucre, la farina, el llevat químic i la ratlladura de llimona. Mesclar durant 10seg./vel.6.
Ficar la mescla dins del motlle desitjat, el meu de corona i de 24cm, i fornejar durant 40min./180ºC/calor per dalt i per baix/alçada nº 2.
Deixar refredar per complet abans de treure'l del motlle, sinó es podria trencar.
Decorar amb una mica de sucre fi, glass.





 Preparació tradicional:

PRE CALENTAR EL FORN A 180ºC
Posar el iogurt, l'oli i els ous en un "bowl" i batre amb una batedora (elèctrica o a mà).
Afegir el sucre, la farina, el llevat químic i la ratlladura de llimona. Batre fins que els ingredients estiguin ben integrats.
Ficar la mescla dins del motlle desitjat, el meu de corona i de 24cm, i fornejar durant 40min./180ºC/calor per dalt i per baix/alçada nº 2.
Deixar refredar per complet abans de treure'l del motlle, sinó es podria trencar.
Decorar amb una mica de sucre fi, glass.


























➟ Observacions:
Si voleu una molla més compacta poseu 3 ous, amb les mides que us proposo us quedarà més esponjós, però de les dues maneres està bo, de fet la meva àvia i la mama sempre han posat 3 ous.
Per fer aquest cóc no cal tenir batedores elèctriques ni robots de cuina sofisticats, amb una vareta manual en tindreu prou. Penseu que aquesta recepta fa molts i molts anys que es fa!.
Aquest cóc queda bé amb qualsevol motlle, sigui rodó, rectangular, quadrat, de plum cake...
Aquest és el cóc bàsic al que li podem afegir el que més ens agradi, com ara pomes a bocins, xocolatavainilla...
Si el voleu de xocolata, només heu de substituir cacau en pols per farina, jo faria uns 20/30 gr. de cacau.
Utilitzo oli d'oliva per a totes les elaboracions de rebosteria, però si us sembla fort de gust el podeu posar de gira sol.

També s'anomena cóc ràpid 1, 2, 3 per les mides emprades (1 d'oli, 2 sucre i 3 farina). Si voleu més informació sobre la seva història només heu de fer clic AQUÍ.


























❤ Un clàssic que no pot faltar en cap casa, preneu-ne nota! 




5 comentaris:

  1. No sembla de iougurt. Preciós, senzill i de segur que molt bo. NO el tinc al blog i fa segles que no el faig, però m'enduc la recepta i els teus consells. b7s i bon cap de setmana

    ResponElimina
    Respostes
    1. Gràcies Marisa!! Ara feia temps que no el feia i quan el vaig tastar mmmmmmm quins records... Senzill d'elaborar i amb un resultat espectacular.
      Petonets i bon cap de setmana!
      Sandra.

      Elimina
  2. Mmm...que rico!!! Tiene una pinta sensacional, se ve super esponjoso!!

    Besos y buen finde!!!

    ResponElimina
  3. Mira per on, ja l'he fet i espectacular. El done la raó, amb 4 ous, queda molt millor.
    Ja el tinc al blog, que mira que l'he fet vegades i com el meu fill no menja dolç i jo sense sucre, no hi havia manera.
    A veure si sé alguna cosa de tu i espere que estigues bé tu i tota la teua gent.
    Besets.
    http://thermofan.blogspot.com.es/2014/11/bizcocho-de-yogur-el-de-toda-la-vida.html

    ResponElimina

Gràcies per les vostres visites i comentaris!