Traductor

dimecres, 9 de juliol de 2014

2

[Gaspatxo de remolatxa]



















 3 minuts    1.250gr. aprox.

 Ingredients:

✓ 250gr. de tomàquets madurs
 250gr. de remolatxa cuita
 25gr. de ceba dolça
 25gr. de pebrot vermell
 25gr. de cogombre
 2 dents d'all
 25gr. d'oli d'oliva
 20gr. de vinagre de poma
 1 1/2 *c/c de sal
 200gr. d'aigua ben freda
 100gr. de glaçons (pot ser aigua)
 Llavors de sèsam torrat o formatge ratllat (un de curat) per decorar (opcional)

*c/c culleradeta de cafè


 Preparació amb thermomix:

Ficar tots els ingredients, menys l'oli, al got de la thmx i programar 3min./vel. progressiva 5-10.
Afegir l'oli i mesclar durant 10seg./vel.6

 Preparació tradicional:

Ficar tots els ingredients, menys l'oli, en un recipient adient, o en una picadora. Amb el turmix de mà o picadora, triturar fins que quedi ben finet.
Afegir l'oli i mesclar.

 Observacions:

✎ Si ho feu de forma tradicional, heu teniu en compte que els glaçons són força durs, poder us convé més utilitzar aigua ben freda. Una altre opció és triturar amb 200gr. d'aigua ben freda i alhora de servir, ficar el gaspatxo dins una gerra i afegir els glaçons. 
 La quantitat de verdures (pebrot vermell, ceba, alls i cogombre) les podeu ficar una mica en funció del vostre gust. Amb el vinagre i la sal passa el mateix.
 Si us agrada un gaspatxo més espès poseu menys aigua, de lo contrari poseu-ne més. Haureu de tenir el compte les quantitats emprades, tant de vinagre, d'oli i sal.
 Si utilitzeu un vinagre més fort, poseu uns 10gr., penseu que el vinagre de poma és força suau.
 Ho podeu servir com aperitiu o entrant, en gots de "xupito" i acompanyat d'unes mini brotxetes de gambes a la planxa... increïble!
















❤ Un color preciós, molt estiuenc! 


2 comentaris:

Gràcies per les vostres visites i comentaris!