Traductor

dissabte, 23 de juliol de 2016

1

[Pastís de salmó fumat i maionesa d'alvocat]


























15 minuts    6 racions
 
Ingredients:

9 llesques de pa de motlle (millor sen se escorça)
Maionesa o lactonesa (Veure recepta)
50/60gr. de salmó fumat 
50gr. de formatge crema
3 ous durs
Enciam
1 tomàquet d'amanida
Ceba dolça
Orenga  
Sal 
Tomàquets xerri
Rúcula
Caviar

Per la maionesa d'alvocat:
Maionesa o lactonesa 
1/2 d'alvocat 
  
Preparació amb thermomix (TM5/TM31):

Ficar els ous durs, el salmó fumat i el formatge crema dins del got de la thermomix i triturar 5seg./vel.5. baixar les restes de les parets del got i tornar a mesclar 5seg./vel.5.
 
Preparació tradicional: 

Tallar l'enciam i el tomàquet a bocins petits (o com més us agradi). La ceba la picarem una mica i la afegirem a l'encima i tomàquet. Per últim ficarem l'orenga i un polsim de sal, mesclar i RESERVAR.

Per fer la maionesa d'alvocat, només haurem d'afegir 1/2 alvocat a la maionesa (pot ser comprada) i emulsionar fins que estigui ben integrat, podeu afegir unes gotes de llimona. RESERVAR a la nevera fins el seu consum.

Per muntar el pastís:
Forrar un motlle de plum cake o similar amb paper film transparent.
Ficar una capa (1) de pa de motlle i untar amb maionesa, tot seguit ficar la barreja d'enciam i tomàquet.
Ficar una altre capa (2) de pa de motlle i pressionar bé per que quedi ben compactat. Untar amb maionesa i ficar la crema de salmó fumat ben repartida.
Ficar l'última capa (3) de pa de motlle i pressionar bé. Tapar amb el paper film, apretant bé, i reservar a la nevera 2/3 hores com a mínim. Millor d'un dia per l'altre, jo ho prefereixo, està més bo i més fresquet!.
Per sevir traurem el  pastís del motlle, destapant el paper film i donant-li la volta damunt del plat on el servireu. Untar amb la maionesa d'alvocat i decorar  al vostre gust. Jo vaig ficar tomàquets xerri, rúcula i caviar, però podeu ficar el que més us agradi! una mica de salmó fumat, alvocat llaminat, gambes, ou filat...
  
Observacions
Venen un pa de motlle allargat, especial per fer pastissos d'estiu.
Si no us agrada el alvocat podeu ficar maionesa o salsa rosa.
Si no us agrada el salmó fumat, podeu substituir-ho per surimi/succedani  (varetes de cranc).

Son inspiradors... de varietats infinites!. El que més m'agrada és que els pots fer amb antelació, i això sempre va molt bé. Ideal per un sopar informal o com a entrant.

Espero anar fent més i poder ensenyar-vos-els, però hem falta temps...



























 Els reis de l'estiu


1 comentari:

  1. Hola guapa. Moltes gràcies per la teua visita i per les teues paraules sempre amb molt de carinyo.
    Aquesta recepta és de les meues. Ja saps que solem coincidir i en he fet ja unes quantes receptes teues.
    M'encanta i queda preciós. Què booo
    Besets forts

    ResponElimina

Gràcies per les vostres visites i comentaris!