Traductor

dimarts, 5 d’agost del 2014

2

[Coca de quart Mallorquina]

 30 minuts    10 racions

Ingredients

5 rovells d'ou 
5 clares d'ou 
160gr. de sucre llustre 
85gr. de fècula de patata 
Unes gotes d'essència de vainilla (opcional) 
Un polsim de sal

 Preparació tradicional:
 
Pre calentar el forn a 180ºC
Separar les clares dels rovells d'ou.
Posar en un "bowl" els rovells i el sucre llustre (tamitzar una o dues vegades). Batre a velocitat màxima, amb una batedora o robot de cuina, fins que augmenti el seu volum (durant uns 6 minuts aprox.).
Anar afegint la fècula de patata, poc a poc, i batre a velocitat mínima, amb una batedora o robot de cuina. Si ho preferiu ho podeu fer a mà, amb moviments envolvents i suaus. Reservar.
En un altre "bowl" posar les clares d'ou i un polsim de sal. Batre a màxima velocitat fins que estiguin ben fermes, a punt de neu.
Afegir la essència de vainilla a les clares muntades i, amb moviments envolvents i suaus, anar incorporant la barreja de rovells d'ou i sucre. Us podeu ajudar d'una espàtula o llengua de gat. 
Ficar la mescla dins del motlle desitjat i fornejar durant 25-30min./180ºC/calor per dalt i per baix/alçada nº 2.
Una vegada freda, i just abans de servir, decorar amb sucre llustre.

Acompanyeu la coca amb xocolata, ja veureu que bona!! als menuts de la casa els encantarà per que és suau i tobeta com un núvol de llaminadura je je je.

 Observacions:

✎ Important: Una vegada cuita, apagar el forn i deixar reposar durant 5 minuts amb la porta mig oberta. Passats els 5 minuts ja la podreu treure i deixar refredar. Quan apaguem el forn, tendeix a baixar una mica, no us preocupeu, és normal. Això és degut a un canvi sobtat de temperatura, per aquesta raó us recomano que no la traieu del forn directament.
Aquesta recomanació la podeu aplicar a qualsevol bescuit o cóc que porti molt poca farina o fècula.
✎ El motlle que he utilitzat és rectangular i medeix 22cm (ample) x 27cm (llarg) x 4cm (alt).
✎ La fècula de patata la trobareu en botigues especialitzades, on vénen menjar BIO i ECO.

 ➟ Font Los postres de Teresa


 

















❤ Increïble

2 comentaris:

  1. Uau, quina pinta més esponjosa, no? Em recorda a un bescuit que faig jo també muntant les clares a punt de neu.
    I que boooooooo!!
    Petons guapa!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola Pili, no dubtis en fer-lo, està deliciós, una passada, el comentari més repetit va ser: sembla un núbol de llaminadura je je je, en serio, el comparo amb el angel food cake, segur que al Jesús li encanta!!!.
      Petons guapi.

      Elimina

Gràcies per les vostres visites i comentaris!