➟ Ingredients:
✓ 5 rovells d'ou
✓ 5 clares d'ou
✓ 160gr. de sucre llustre
✓ 85gr. de fècula de patata
✓ Unes gotes d'essència de vainilla (opcional)
✓ Un polsim de sal
➟ Preparació tradicional:
Separar les clares dels rovells d'ou.
Posar en un "bowl" els rovells i el sucre llustre (tamitzar una o dues vegades). Batre a velocitat màxima, amb una batedora o robot de cuina, fins que augmenti el seu volum (durant uns 6 minuts aprox.).
Anar afegint la fècula de patata, poc a poc, i batre a velocitat mínima, amb una batedora o robot de cuina. Si ho preferiu ho podeu fer a mà, amb moviments envolvents i suaus. Reservar.
En un altre "bowl" posar les clares d'ou i un polsim de sal. Batre a màxima velocitat fins que estiguin ben fermes, a punt de neu.
Afegir la essència de vainilla a les clares muntades i, amb moviments envolvents i suaus, anar incorporant la barreja de rovells d'ou i sucre. Us podeu ajudar d'una espàtula o llengua de gat.
Ficar la mescla dins del motlle desitjat i fornejar durant 25-30min./180ºC/calor per dalt i per baix/alçada nº 2.
Acompanyeu la coca amb xocolata, ja veureu que bona!! als menuts de la casa els encantarà per que és suau i tobeta com un núvol de llaminadura je je je.
Una vegada freda, i just abans de servir, decorar amb sucre llustre.
Acompanyeu la coca amb xocolata, ja veureu que bona!! als menuts de la casa els encantarà per que és suau i tobeta com un núvol de llaminadura je je je.
✎ Important: Una vegada cuita, apagar el forn i deixar reposar durant 5 minuts amb la porta mig oberta. Passats els 5 minuts ja la podreu treure i deixar refredar. Quan apaguem el forn, tendeix a baixar una mica, no us preocupeu, és normal. Això és degut a un canvi sobtat de temperatura, per aquesta raó us recomano que no la traieu del forn directament.
Aquesta recomanació la podeu aplicar a qualsevol bescuit o cóc que porti molt poca farina o fècula.
✎ El motlle que he utilitzat és rectangular i medeix 22cm (ample) x 27cm (llarg) x 4cm (alt).
✎ La fècula de patata la trobareu en botigues especialitzades, on vénen menjar BIO i ECO.
❤ Increïble ❤
Uau, quina pinta més esponjosa, no? Em recorda a un bescuit que faig jo també muntant les clares a punt de neu.
ResponEliminaI que boooooooo!!
Petons guapa!
Hola Pili, no dubtis en fer-lo, està deliciós, una passada, el comentari més repetit va ser: sembla un núbol de llaminadura je je je, en serio, el comparo amb el angel food cake, segur que al Jesús li encanta!!!.
EliminaPetons guapi.