Traductor

dijous, 21 d’agost del 2014

2

[Rodanxes de salmó a la taronja]

 22 minuts de cocció + 5 minuts de repòs (cous cous) ♨ 4 racions

 Ingredients 

✓ 60gr. de carabassó (amb pell)
✓ 60gr. de ceba 
✓ La pell de mitja taronja (sense la part blanca), o la seva ratlladura
✓ 40gr. d'oli d'oliva
✓ 4 rodanxes de salmó
✓ 20gr. de rom
✓ 20gr. d'aigua o brou de verdures
✓ 100gr. de suc de taronja
✓ Una culleradeta de cafè de curry
✓ Pebre negre mòlt
✓ 100gr. de cous cous "M"
✓ 100gr. d'aigua o brou de verdures (pel cous cous)
✓ Sal
✓ Una cullerada de postres de mantega

 Preparació amb thermomix:

Ficar dins del got de la thermomix la pela de taronja i programar 3seg./vel.6.
Baixar la resta de les parets i afegir el carabassó en dos bocins, net i amb pell, i la ceba tallada en dos bocins. Triturar durant 4seg./vel.4.
Baixar les restes de les parets i afegir l'oli. Sofregir durant 10min./100ºC/gir a l'esquerre/vel.1.
Mentre es fa el sofregit anirem preparant el peix. Netejar i salpebrar les rodanxes de salmó. Posar paper vegetal a la bandeja del varoma i col·locar-les dins. Reservar.
Afegir el curry si s'ofregir durant 3min./varoma/gir a l'esquerre/vel.1.
Afegir l'aigua o brou, el rom, la sal i el suc de taronja. Col·locar el recipient varoma amb la seva posició (amb el salmó preparat) i programar 7min./varoma/gir a l'esquerre/vel.1. Reservar el peix i la salsa.
Al mateix got de la thermomix, sense netejar, hi posarem els 100gr. d'aigua o de brou vegetal, un polsim de sal, i escalfar durant 1min./varoma/vel.1.
Afegir el cous cous, la mantega i programar 30seg./100ºC/gir a l'esquerre/vel. cullera. Acabar de mesclar amb la espàtula i deixar reposar durant 5 minuts dins del got de la thermomix.
Servir el salmó acompanyat de la salsa de taronja i el cous cous.

 Preparació tradicional:

Netejar el carabassó, i sense treure la pell, tallar a daus petits. Pelar la ceba i picar a bocinets.
En una cassola hi posarem l'oli, la ceba, el carabassó i la ratlladura de mitja taronja. Sofregir a foc suau durant uns 10 minuts.
Quan veiem que comença a agafar color hi afegirem el curry, pujant una mica el foc per que s'acabi de sofregir bé, durant uns 2/3 minuts remenant per que no s'enganxi.
Afegir l'aigua o brou vegetal, el rom, la sal i el suc de taronja. Coure a foc viu durant uns 7/10 minuts o fins que redueixi una mica. Reservar.
A la mateixa cassola hi podem fer el cous cous, per fer-lo posarem 100gr. d'aigua o brou vegetal i la sal, escalfant a foc viu. Una vegada ben calent, afegir el cous cous i la mantega, remenar i tapar amb la tapa. Deixar reposar uns 5 minuts.
Per últim farem les rodanxes de salmó a la planxa o al vapor, com més us convingui, i servirem acompanyat de la salsa de taronja i el cous cous.

 Observacions:

 Podeu posar la part del salmó que més us agradi (rodanxa o llom). Una idea o suggeriment: treure les espines i tallar a daus grans; sempre és més agradable de menjar, almenys els comensals ho agrairan :)
 Pel meu gust, amb 5 minuts de cocció seria suficient per coure el salmó, m'agrada al punt. Una anotació que la deixo caure per a qui li pugui interessar...
 Si ho preferiu, podeu fer el salmó a la planxa, sempre queda més gustós, evidentment.
 Si no us agrada el cous cous, podeu posar com acompanyament arròs blanc.

 FontVorwerk, del llibre 100 receptes econòmiques, "Pit de pollastre a la taronja". Un llibre que us recomano totalment, receptes senzilles, de diari, i amb ingredients molt bàsics.

Acostumo a agafar idees de diversos indrets com ara llibres, revistes, programes de televisió, blocs... cuinant sempre amb intuïció i lògica. Però crec que és del tot just mencionar, no costa gens, la font d'inspiració.
Sapigueu que la recepta està totalment versionada al meu gust; espero que us agradi tant o més que la original!.




















Una combinació perfecte de sabors i aromes 

2 comentaris:

  1. Que fotos tan apetecibles, me encanta el salmón y suelo hacerlo mucho a la naranja porque me encanta como intensifica el sabor del éste, pero probaré esta receta que nos traes que seguro que está deliciosa!

    Besos!
    http://bakelosophy.blogspot.com.es/

    ResponElimina
    Respostes
    1. Las fotos no se, pero el salmón esta de rechupete! je je je. Lo que más me gusta es que tienes un plato 10 en poco más de 20 minutos, y esto es genial.
      Besitos!

      Elimina

Gràcies per les vostres visites i comentaris!