➟ Ingredients:
✓ 60gr. de carabassó (amb pell)
✓ 60gr. de ceba
✓ La pell de mitja taronja (sense la part blanca), o la seva ratlladura
✓ 40gr. d'oli d'oliva
✓ 4 rodanxes de salmó
✓ 20gr. de rom
✓ 20gr. d'aigua o brou de verdures
✓ 100gr. de suc de taronja
✓ Una culleradeta de cafè de curry
✓ Pebre negre mòlt
✓ 100gr. de cous cous "M"
✓ 100gr. d'aigua o brou de verdures (pel cous cous)
✓ Sal
✓ Una cullerada de postres de mantega
➟ Preparació amb thermomix:
Ficar dins del got de la thermomix la pela de taronja i programar 3seg./vel.6.
Baixar la resta de les parets i afegir el carabassó en dos bocins, net i amb pell, i la ceba tallada en dos bocins. Triturar durant 4seg./vel.4.
Baixar les restes de les parets i afegir l'oli. Sofregir durant 10min./100ºC/gir a l'esquerre/vel.1.
Mentre es fa el sofregit anirem preparant el peix. Netejar i salpebrar les rodanxes de salmó. Posar paper vegetal a la bandeja del varoma i col·locar-les dins. Reservar.
Afegir el curry si s'ofregir durant 3min./varoma/gir a l'esquerre/vel.1.
Afegir l'aigua o brou, el rom, la sal i el suc de taronja. Col·locar el recipient varoma amb la seva posició (amb el salmó preparat) i programar 7min./varoma/gir a l'esquerre/vel.1. Reservar el peix i la salsa.
Al mateix got de la thermomix, sense netejar, hi posarem els 100gr. d'aigua o de brou vegetal, un polsim de sal, i escalfar durant 1min./varoma/vel.1.
Afegir el cous cous, la mantega i programar 30seg./100ºC/gir a l'esquerre/vel. cullera. Acabar de mesclar amb la espàtula i deixar reposar durant 5 minuts dins del got de la thermomix.
Servir el salmó acompanyat de la salsa de taronja i el cous cous.
➟ Preparació tradicional:
➟ Preparació tradicional:
Netejar el carabassó, i sense treure la pell, tallar a daus petits. Pelar la ceba i picar a bocinets.
En una cassola hi posarem l'oli, la ceba, el carabassó i la ratlladura de mitja taronja. Sofregir a foc suau durant uns 10 minuts.
Quan veiem que comença a agafar color hi afegirem el curry, pujant una mica el foc per que s'acabi de sofregir bé, durant uns 2/3 minuts remenant per que no s'enganxi.
Afegir l'aigua o brou vegetal, el rom, la sal i el suc de taronja. Coure a foc viu durant uns 7/10 minuts o fins que redueixi una mica. Reservar.
A la mateixa cassola hi podem fer el cous cous, per fer-lo posarem 100gr. d'aigua o brou vegetal i la sal, escalfant a foc viu. Una vegada ben calent, afegir el cous cous i la mantega, remenar i tapar amb la tapa. Deixar reposar uns 5 minuts.
Per últim farem les rodanxes de salmó a la planxa o al vapor, com més us convingui, i servirem acompanyat de la salsa de taronja i el cous cous.
En una cassola hi posarem l'oli, la ceba, el carabassó i la ratlladura de mitja taronja. Sofregir a foc suau durant uns 10 minuts.
Quan veiem que comença a agafar color hi afegirem el curry, pujant una mica el foc per que s'acabi de sofregir bé, durant uns 2/3 minuts remenant per que no s'enganxi.
Afegir l'aigua o brou vegetal, el rom, la sal i el suc de taronja. Coure a foc viu durant uns 7/10 minuts o fins que redueixi una mica. Reservar.
A la mateixa cassola hi podem fer el cous cous, per fer-lo posarem 100gr. d'aigua o brou vegetal i la sal, escalfant a foc viu. Una vegada ben calent, afegir el cous cous i la mantega, remenar i tapar amb la tapa. Deixar reposar uns 5 minuts.
Per últim farem les rodanxes de salmó a la planxa o al vapor, com més us convingui, i servirem acompanyat de la salsa de taronja i el cous cous.
➟ Observacions:
✎ Podeu posar la part del salmó que més us agradi (rodanxa o llom). Una idea o suggeriment: treure les espines i tallar a daus grans; sempre és més agradable de menjar, almenys els comensals ho agrairan :)
✎ Pel meu gust, amb 5 minuts de cocció seria suficient per coure el salmó, m'agrada al punt. Una anotació que la deixo caure per a qui li pugui interessar...
✎ Si ho preferiu, podeu fer el salmó a la planxa, sempre queda més gustós, evidentment.
✎ Si no us agrada el cous cous, podeu posar com acompanyament arròs blanc.
➟ Font: Vorwerk, del llibre 100 receptes econòmiques, "Pit de pollastre a la taronja". Un llibre que us recomano totalment, receptes senzilles, de diari, i amb ingredients molt bàsics.
Acostumo a agafar idees de diversos indrets com ara llibres, revistes, programes de televisió, blocs... cuinant sempre amb intuïció i lògica. Però crec que és del tot just mencionar, no costa gens, la font d'inspiració.
Sapigueu que la recepta està totalment versionada al meu gust; espero que us agradi tant o més que la original!.
❤ Una combinació perfecte de sabors i aromes ❤
Que fotos tan apetecibles, me encanta el salmón y suelo hacerlo mucho a la naranja porque me encanta como intensifica el sabor del éste, pero probaré esta receta que nos traes que seguro que está deliciosa!
ResponEliminaBesos!
http://bakelosophy.blogspot.com.es/
Las fotos no se, pero el salmón esta de rechupete! je je je. Lo que más me gusta es que tienes un plato 10 en poco más de 20 minutos, y esto es genial.
EliminaBesitos!