Traductor

dimarts, 15 d’abril del 2014

6

[Mini pastissos nupcials]



  1 hora i 45 minuts    26/28 unitats (8cm aprox.)

➟ Ingredients

1 ou "M" 
✓ 150gr. de sucre glass
✓ 225gr. de mantega a tº ambient
✓ 400gr. de farina (sense llevat químic)
Unes gotes d'essència de vainilla (o la que més us agradi)
✓ Un polsim de sal

Decoració

"Sprinkles" varis: perles de colors.
Glassa reial.
✓ Fondant blanc.

Utensilis

✓ Rodet
✓ Talladors rodons, per tallar les galetes, de 5cm, 7cm i 9cm de diàmetre.
✓ Talladors amb expulsor de papallones, cors i flors (per el fondant).
✓ Marcador (lletres i nombres)
Cornet ("boquilla") d'estrella petita (per la glassa).
✓ Màniga pastissera.
Paper de forn/vegetal.

➟ Preparació amb thermomix:

Posar el sucre al got de la tmx i pulveritzar durant 15/20seg./velocitat 8/10.
Afegir la resta d'ingredients i barrejar durant 15seg./vel.6.
Retirar la massa del got i pastar una mica a  mà. Formar dues boles i amb el rodet estirar cada una d'elles, entre dues làmines de paper vegetal. Si pot ser amb un grossor d'uns 6cm.
Reservem a la nevera durant 1 hora aproximadament, o fins que veieu que està ben dur.
Tallar les formes que més us agradin i col·locar-les a la bandeja del forn, amb una separació entre elles d'uns 3/4cm.
Fornejar durant 12min./180ºC/calor per dalt i per baix/alçada nº 2.
Deixar refredar damunt una reixeta, una vegada fredes les podeu guardar dins una caixa de llautó.

➟ Preparació tradicional:

Fer un volcà amb la farina i el sucre glass. Afegir dins l'ou, la mantega tallada a bocins, el polsim de sal i l'essència de vainilla.
Pastar a mà fins que tots els ingredients estiguin ben integrats i n'obtinguem una massa fàcil de treballar i manipular.
Formar dues boles i amb el rodet estirar cadascuna d'elles, entre dues làmines de paper vegetal. Si pot ser amb un grossor d'uns 6cm.
Reservem a la nevera durant 1 hora aproximadament, o fins que veieu que està ben dur.
Tallar les formes que més us agradin i col·locar-les a la bandeja del forn, amb una separació entre elles d'uns 3/4cm.
Fornejar durant 12min./180ºC/calor per dalt i per baix/alçada nº 2.
Deixar refredar damunt una reixeta, una vegada fredes les podeu guardar dins una caixa de llautó.





 Observacions:

 Important: Manipular la massa en fred, així no tindreu cap tipus de dificultat alhora de tallar les galetes.
✎ És important pastar bé la massa per tal d'eliminar tot el aire possible, del contrari aquest tendeix a sortir durant la fornejada, quedant unes bombolles antiestètiques damunt la galeta.
✎ He utilitzat dues galetes per pis, però podeu fer-ho al vostre gust, jo tan sols us dono idees. Per enganxar-les ho podeu fer amb glassa reial o xocolata, el que més us agradi.
Important: Fornegeu les galetes per tamanys (aproximadament), del contrari les més grans us poden quedar crues o les més petites es poden cremar. D'aquesta manera totes tindran el mateix aspecte, en forma i color. Quan les galetes comencin a agafar un color daurat per les vores voldrà dir que és el moment òptim per treure-les del forn. Aquest és un bon indicatiu per saber que la galeta està ben fornejada, blanqueta per fora, amb un punt cruixent, i tova per dins.
✎ Penseu que les galetes una vegada surten del forn estan toves, deixeu-les reposar 5 minuts a la bandeja i després ja les podeu passar a una reixeta per que acabin de refredar-se.






















Enhorabona Ethian & Marta ❤ 


 Font: La cocina de Carolina



6 comentaris:

  1. Nena!! Ja et vaig dir que són presioses!!!!

    ResponElimina
  2. Quina cosa més mona Sandra!!!!! M'encanten aquests mini pastissos! I jo que últimament no tinc temps de fer dolços elaborat, m'agafa una enveja cada vegada que veig alguna cosa tan mona com aquesta...
    Petons guapa!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Animat dona que passaràs una bona estona. Moltes gràcies guapa!!
      Petons.

      Elimina
  3. Sandra!Quina monada!!M'encanta nena!!M'has deixat amb la boca oberta!!! Segueixo mirant perque el que veig m'està agradant molt!! Un petonas

    ResponElimina
    Respostes
    1. Moltes gràcies!!! De moment tinc poquetes coses... poc a poc.
      Peronets!!

      Elimina

Gràcies per les vostres visites i comentaris!